Waar ben je naar op zoek?

 Vruchtbaarheid: Capri Fertibrok & Univit Vruba

Goede vruchtbaarheid is van essentieel belang voor een duurzame en efficiënte productie en goede financiële bedrijfsresultaten. Om de vruchtbaarheid van met name de opfokgeiten te ondersteunen heeft ForFarmers ‘Capri Fertibrok’  ontwikkeld. Deze speciale brok zorgt voor een betere bevruchting, hoger drachtpercentage en minder embryonale sterfte. 

Capri Fertibrok bevat:

  • Omega-3-vetzuren voor een goede innesteling van embryo's en minder embryonale sterfte
  • β-caroteen voor een betere kwaliteit van de embryo’s en een hoger drachtigheidspercentage.
  • Vitamine E ter ondersteuning van de weerstand.

Toepassing Capri Fertibrok 

Een kilo Capri Fertibrok per opfokgeit per dag is voldoende voor een toereikend effect. Daarbij is het van belang minimaal vier weken voor de introductie van de bokken te starten met dit voer. We adviseren de brok door te voeren tot minimaal vijf weken na de dekperiode, in verband met de positieve effecten op de instandhouding van de dracht.

Vruchtbaarheidsmineraal: Univit Vruba 

Ook heeft ForFarmers een mineralenmengsel dat de vruchtbaarheid en eicelkwaliteit van geiten ondersteunt: Univit Vruba. Univit Vruba is een compleet mineralenmengsel dat ingezet kan worden in plaats van het normaal gevoerde mineralenmengsel.

Univit Vruba bevat:

  • β-Caroteen ter ondersteuning vruchtbaarheid
  • Een hoog aandeel vitamine E-equivalenten
  • Natuurlijke anti-oxidanten
  • Een hoog aandeel sporenelementen

Toepassing Univit Vruba

10 gram per opfokgeit per dag is voldoende voor een toereikend effect. Begin minimaal drie weken voor de introductie van de bokken met dit mineraal en voer door tot minimaal één week na het dekken. 

Meer weten? 

Wil je meer informatie over Capri Fertibrok en Univit Vruba of een advies op maat, neem dan contact op met de specialist, dealer of onze Klantenservice.