Waar ben je naar op zoek?

Een hoger drachtpercentage met Capri Fertibrok

Capri Fertibrok voor opfokgeiten is een speciale brok die zorgt voor een betere bevruchting, hoger drachtpercentage en minder embryonale sterfte. 

Iedere geitenhouder streeft naar een zo hoog mogelijk drachtpercentage bij zijn opfokgeiten. Maar is dit percentage ook via voeding te verbeteren? ForFarmers zocht het uit en slaagde daarin. Diverse praktijkproeven onder 360 opfokgeiten, resulteerden in de Capri Fertibrok.

Resultaten uit de praktijk

Marketing manager Alien van der Hem: “Uit de proeven bleek dat een brok met een hoog gehalte aan Omega 3 vetzuren, extra vitamine E en β-caroteen een positief effect hebben op het stimuleren van de ovulatie en de drachtigheid van opfokgeiten. Op het proefbedrijf van InsoGoat had de proefgroep die deze brok kreeg en waar de bok slechts drie weken bij liep, een ruim 10% hoger drachtpercentage dan de controlegroep die op hetzelfde moment aanwezig was, bij gelijkblijvende worpgrootte”

Afbeelding: drachtige geit

Speciale ingrediënten

De Capri Fertibrok bevat extra antioxidanten die o.a. de weerstand van de opfokgeit ondersteunt, voor minder embryonale sterfte en een betere kwaliteit van de embryo’s. Daarnaast bevat de Capri Fertibrok een hoog aandeel omega-3 vetzuren, wat eveneens zorgt voor het succesvol innestelen van embryo’s in de baarmoeder en minder embryonale sterfte.

Toepassing Capri Fertibrok

Een kilo Fertibrok per opfokgeit per dag is voldoende voor een toereikend effect. Daarbij is het van belang minimaal vier weken voor de introductie van de bokken te starten met dit voer. We adviseren de brok door te voeren tot minimaal vijf weken na de dekperiode, in verband met de positieve effecten op de instandhouding van de dracht.

Wilt u meer weten?

Wilt u meer informatie over Capri Fertibrok voor geiten of een advies op maat, neem dan contact op met uw specialist, dealer of Klantenservice Herkauwers, of vul het informatieformulier in.