Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers brengt VLOG-geitenvoeders op Nederlandse markt

Sector Nieuws Sector Nieuws23-10-2017

Nadat ForFarmers in 2016 reeds heeft ingespeeld op de vraag in de Duitse markt naar melkvee- en geitenvoeders zonder genetisch gemodificeerde grondstoffen (VLOG-gecertificeerd), biedt ForFarmers deze geitenvoeders nu ook in Nederland aan.

Vanuit de Nederlandse zuivelindustrie is een toenemende vraag naar VLOG-gecertificeerde zuivelproducten. VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechniek) is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificering en uitgifte van het ‘Ohne Gentechniek’ label. Vanaf eind dit jaar stelt een deel van de Nederlandse geitenzuivelindustrie de inzet van VLOG-voeders verplicht voor haar toeleveranciers. ForFarmers is VLOG-gecertificeerd en heeft reeds jarenlange ervaring met de productie en toepassing van VLOG-voeders in Duitsland. Vanaf nu zijn de VLOG-geitenvoeders ook beschikbaar op de Nederlandse markt. Dit garandeert geitenhouders de mogelijkheid om melk te leveren volgens de VLOG-standaard en zo hun afzet te continueren.

Duurzame soja

Daarnaast is alle soja in onze geitenvoeders, die sinds 2015 in Nederland zijn geproduceerd, afkomstig van duurzame bronnen, gecertificeerd volgens de criteria van de Round Table of Responsable Soy of gelijkwaardig. ForFarmers onderstreept met deze maatregelen de ambitie een leidende, innovatieve partner te zijn voor de andere partijen in de voedselketen.

Neem voor meer info over onze VLOG-geitenvoeders contact op met uw geitenspecialist of bel met  088 - 024 8010. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.