Waar ben je naar op zoek?

Ondanks de droogte zeer goede kuilen voor de geiten met SiloSolve FC Eko

Seizoensnieuws Seizoensnieuws20-2-2019

Biologisch geitenhouder Raymond Veldhuizen pastte voorheen al een inkuilmiddel toe om te zorgen voor en betere conservering van zijn kuilen. Uitgedaagd door onze specialisten om de kuilkwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen, stapte hij over naar SiloSolve FC Eko. Met resultaat! Ondanks de droogte zijn de kuilen voor de geiten goed geconserveerd en smakelijk.

Afbeelding: Klankbordgroeplid Raymond Veldhuizen over SiloSolve FC Eko - nieuwsbrief 1 2019
Biologisch geitenhouder Raymond Veldhuizen voegde afgelopen jaar met succes SiloSolve FC Eko toe aan zijn kuilen

Mooie kuilen voor de geiten met Silosolve FC Eko

Raymond Veldhuizen kuilde afgelopen jaar vijf snedes in. De eerste snede kuilde hij apart in, de anderen over elkaar. In beide kuilen pastte hij SiloSolve FC Eko toe. Hij stapte over op dit inkuilmiddel na advies van ForFarmers en goede resultaten bij zijn neef in de afgelopen twee jaar.

Goede conservering en geen broei
De kuilen waren goed geconserveerd en broei bleef uit. "Uiteindelijk vertellen de geiten hoe de conservering is geweest", stelt Veldhuizen. "En de voeropname is goed, en het voer blijft fris. Een maximale drogestofopname uit ruwvoer is uiteindelijk de basis voor een goede melkproductie. Dus ik ben tevreden".

Verhouding melkzuur - azijnzuur
Het streven van Veldhuizen was om het melkzuur en azijnzuur in de gestreefde verhouding van 3 staat tot 1 te krijgen voor een optimale balans tussen respectievelijk: een goede conservering (melkzuur) en het voorkomen van broei (azijnzuur). Ron Vennix, ruwvoerspecialist bij ForFarmers, legt uit: "In de kuil worden suikers omgezet in melkzuur en in mindere mate in azijnzuur. Door SiloSolve FC (Eko) toe te voegen aan de kuil, voeg je extra melkzuur- en azijnzuurvomende bacteriën toe en versnel en verbeter je dit proces". 

Ook in het nieuwe ruwvoerseizoen SiloSolve FC Eko
Veldhuizen past komend jaar opnieuw SiloSolve FC Eko toe in zijn graskuilen. Hij bestelt zijn biologische voer van Reudink en SiloSolve FC Eko via ForFarmers-dealer Midland Voeders. SiloSolve FC Eko heeft dezelfde werking als SiloSolve FC. De bacteriestammen zijn hetzelfde, maar de vulstof is anders: deze is bij SiloSolve FC Eko Skal-waardig. Meer lezen over SiloSolve FC Eko >