Waar ben je naar op zoek?

Mts van Casteren winnaar van de SY Dakini VEM-wedstrijd 2022

Sector Nieuws Sector Nieuws14-2-2023

Veehouders die het maisras SY Dakini hebben ingezaaid in 2022 konden meedoen met de Dakini VEM-wedstrijd, georganiseerd door maisleverancier Syngenta en ForFarmers. Veehouders met de hoogste kuiluitslagen van het afgelopen maisseizoen maakten hierbij kans op mooie prijzen. De maatschap Van Casteren uit Maren Kessel is de winnaar van de SY Dakini VEM wedstrijd 2022. Met maar liefst 1036 VEM per kg drogestof scoorde de SY Dakini uitzonderlijk goed in een toch wel moeilijk maisjaar. 

Ook de overige ingezonden kuilen waren van een zeer hoge kwaliteit. De eerste tien kuilen scoren gemiddeld bijna 1020 VEM per kg, uitslagen die aantonen dat het maisras SY Dakini zijn reputatie meer dan waard maakt. Tijd om de winnaars in het zonnetje te zetten met mooie prijzen én een fles champagne!

Eerste prijs voor melkveebedrijf Van Casteren uit Maren Kessel

Melkveehouder René van Casteren teelde de winnende mais op kleigrond en heeft gedurende de hitte beregend. Op de foto ziet u Ron Vennix (teeltspecialist bij ForFarmers) en melkveehouder René van Casteren. Ron overhandigde de eerste prijs, welke gelijk staat aan 10 zakken zaaizaad SY Dakini. Zal René hiermee direct weer een gooi doen naar de toppositie voor het komend maisseizoen?

Afbeelding: JEC_4191
Teeltspecialist Ron Vennix rijkt de prijs uit aan melkveehouder René van Casteren

Tweede prijs voor geitenbedrijf De Lingehof Agro uit Rhenoy

De tweede prijs, een dinerbon van 200 euro, werd gewonnen door De Lingehof Agro in Rhenoy met 1033 VEM. De Lingehof Agro is een zorg(geiten)boerderij. Ook zij boeren net als de winnaar op kleigrond. Voor de zaai is één keer beregend. En natuurlijk gaat er geitenmest op, want: ‘Geitenmest is goud’ weet Ron Vennix. Dat ze in de wedstijd zilver haalden kan de pret niet drukken: ‘Bij deze prijs heeft mijn vrouw er ook wat aan!’, aldus geitenhouder Willem Groeneveld.  

Afbeelding: JEC_4227
Willem Groeneveld van geitenbedrijf De Lingehof Agro neemt de tweede prijs in ontvangst

Derde prijs voor rundveehouderij Lamers uit Oeffelt en melkveebedrijf De Nopjeskamp uit Baak

Tot slot mogen twee bedrijven de derde prijs in ontvangst nemen, namelijk: VOF rundveehouderij Lamers in Oeffelt en melkveebedrijf De Nopjeskamp in Baak met allebei 1021 VEM in de kuil. Beiden ontvingen een mooie stoelhoes. 

Naast de winnaars zijn ook de overige inzenders niet met lege handen blijven staan. Iedereen ontving een fles champagne als dank voor de deelname. 

Afbeelding: 3e prijs Dakini VEM
Links: Dirk Lamers, melkveehouder, ForFarmers-dealer Pierre van Lin en Thijs Lamers, melkveehouder. | Rechts: Jeroen en Ruben Jansen van melkveebedrijf De Nopjeskamp in Baak samen met melkveespecialist Sebastiaan Hamer van ForFarmers.

In 2023 opnieuw kans op mooie prijzen met Dakini!

Ook in 2023 organiseren we weer de SY Dakini VEM wedstrijd. Dus wil je volgend jaar net als bovenstaande winnaars verrast worden met een mooie prijs? Kies dan voor het maisras SY Dakini en ga voor de hoogste VEM-waarde in de kuil!

Voorwaarden SY Dakini VEM-wedstrijd

De voorwaarden zijn hierbij gelijk aan die van het afgelopen jaar.

  •   Geldig voor maiskuilen die volledig uit SY Dakini bestaan
  •   Je moet minimaal 10 zakken SY Dakini bestellen
  •   Kuiluitslagen die betrekking hebben op maisseizoen 2023
  •   Mogelijkheid tot plaatsing uiterlijk 31 december 2023

Meer weten?

Meer weten over deze actie? Neem dan contact op met klantenservice plant via: 088 024 80 40 of plant@forfarmers.eu. Neem voor het beste rasadvies contact op met je specialist, accountmanager of regionale ForFarmers dealer.