Op veel bedrijven is bekend welke dieren duurmelk-geiten blijven of worden. We geven enkele tips voor deze groep duurmelkers.
De afgelopen jaren hebben we veel ervaringen opgedaan met mechanisch geventileerde stallen en deze bevestigen dat een geit niet van kou houdt. Ze geeft de voorkeur aan 18-20 graden. In mechanisch geventileerde stallen is de temperatuur beter beheersbaar, dit zie je aan de positieve resultaten van de groep duurmelkers. Dus ook al heeft u geen mechanisch geventileerde stal, probeer de temperatuur op 18-20 graden te houden.
Een geit is een seizoensdier en zal van nature in het najaar gaan dalen in melkproductie. Naast de temperatuur is ook licht een belangrijke factor voor behoud van de productie. Door de stal 16 uur per dag minimaal 200 lux te verlichten, zal de geit denken dat het nog zomer is en hierdoor makkelijker op productie blijven.
Een duurmelkrantsoen is anders dan een piekrantsoen. De duurmelkgeit heeft haar maximale prestatie bereikt en u wilt dit zo lang mogelijk vasthouden zonder dat de conditie van de geit verandert. Dit kan door bijvoorbeeld meer ruwvoer te verstrekken of duurmelkvoeders als Capri Maxima Constant nGMO en Capri Optima Continu nGMO in te zetten. Zo stuurt u op de juiste conditie en melkproductie.
Zodra de langste dag van het jaar achter de rug is neemt bij geiten de natuurlijke drang om melk te produceren af. Met deze tips kunnen duurmelk geiten hun piekproductie zo lang mogelijk vasthouden.
Zuivelbedrijven in Nederland en België vragen steeds vaker melk van geiten die VLOG-gecertificeerd mengvoer krijgen. ForFarmers heeft reeds jarenlange ervaring met de productie en toepassing van VLOG-voeders.
Vind uw dealer
Neem nu contact op
Aanmelden