Waar ben je naar op zoek?

Tips voor de groep duurmelkers

Advies van onze specialist Advies van onze specialist26-9-2019

Op veel bedrijven is bekend welke dieren duurmelk-geiten blijven of worden. We geven enkele tips voor deze groep duurmelkers.

Zorg voor een temperatuur van 18-20 graden

De afgelopen jaren hebben we veel ervaringen opgedaan met mechanisch geventileerde stallen en deze bevestigen dat een geit niet van kou houdt. Ze geeft de voorkeur aan 18-20 graden. In mechanisch geventileerde stallen is de temperatuur beter beheersbaar, dit zie je aan de positieve resultaten van de groep duurmelkers. Dus ook al heeft u geen mechanisch geventileerde stal, probeer de temperatuur op 18-20 graden te houden.

Voldoende licht voor productiebehoud

Een geit is een seizoensdier en zal van nature in het najaar gaan dalen in melkproductie. Naast de temperatuur is ook licht een belangrijke factor voor behoud van de productie. Door de stal 16 uur per dag minimaal 200 lux te verlichten, zal de geit denken dat het nog zomer is en hierdoor makkelijker op productie blijven.

Meer ruwvoer of duurmelkvoeders verstrekken

Een duurmelkrantsoen is anders dan een piekrantsoen. De duurmelkgeit heeft haar maximale prestatie bereikt en u wilt dit zo lang mogelijk vasthouden zonder dat de conditie van de geit verandert. Dit kan door bijvoorbeeld meer ruwvoer te verstrekken of duurmelkvoeders als Capri Maxima Constant nGMO en Capri Optima Continu nGMO in te zetten. Zo stuurt u op de juiste conditie en melkproductie.