Waar ben je naar op zoek?

Meer melk uit eigen ruwvoer met inkuilmiddel SiloSolve FC

De eerste en tweede snede van het jaar zijn kwantitatief en kwalitatief vaak de beste sneden. Door SiloSolve FC toe te voegen haalt u nog meer rendement uit het geoogste gewas. SiloSolve FC geeft een snelle conservering, waardoor u de ruwvoerverliezen beperkt en uw kuil sneller stabiel is. Door de unieke combinatie van melkzuur en azijnzuurbacteriën in SiloSolve FC is uw kuil na openen bovendien langer beschermd tegen broei. Dit resulteert in behoud van de geoogste kilogrammen drogestof onder het plastic en behoud van voederwaarde. Eenmaal op de voergang blijft uw ruwvoer langer fris waardoor de voeropname verbetert en u meer melk uit ruwvoer kunt produceren of krachtvoer kunt besparen!

Wilt u SiloSolve FC snel in huis hebben? 
Neem dan direct contact op met uw geitenspecialist, de klantenservice van ForFarmers of de ForFarmers-dealer in uw regio 

 

 

 

10% minder inkuilverliezen bij gebruik van SiloSolve FC in graskuilen

Afbeelding: SiloSolve geiten

Meer melk uit eigen ruwvoer en gezondere geiten dankzij SiloSolve FC

SiloSolve FC is een inkuilmiddel dat bewezen succesvol is bij zowel het voorkomen van broei als het verlagen van conserveringsverliezen in gras- én maiskuilen. Doordat de kuilen dankzij SiloSolve FC sneller stabiel worden, is het aanwezige suiker niet alleen gebruikt voor de conservering en wordt de verzuringsindex van het ruwvoer ook niet te hoog. Voor melkgeiten is dit uitermate belangrijk. Een kuil die snel geconserveerd is, geeft een minder verzurend effect op pensniveau en je krijgt ruwvoer dat langer fris en smakelijk blijft. Hierdoor nemen de geiten het ruwvoer goed en gelijkmatig op. Daarnaast zorgt SiloSolve FC ook voor een goede en langere bescherming tegen broei bij uitkuilen. Daardoor zien we een hoge en constante ruwvoeropname. In ruwvoer dat sneller broeit bij uitkuilen is de kans op groei van schimmels en daarmee gepaard gaande toxinevorming groter. Dat kan direct diarree en uitval bij de melkgeiten veroorzaken. U begrijpt: naast een goed in- en uitkuilmanagement draagt SiloSolve FC direct bij aan de gezondheid van uw melkgeiten. Uw geiten kunnen, dankzij een constante en hoge ruwvoeropname, veel en lang melk geven.

Ronnie Havermans: “Altijd een fris rantsoen en gezonde dieren door gebruik van SiloSolve FC!”

Afbeelding: Geiten ruwvoer

Vanaf het allereerste begin is Ronnie Havermans een enthousiaste gebruiker van SiloSolve FC, voor het vijfde jaar op rij gaat dit product komend seizoen dus in de kuilen. Ronnie heeft samen met zijn ouders een geitenbedrijf in Den Hout met ruim 1.000 melkgeiten en 340 opfokgeiten. Voor de ruwvoervoorziening teelt hij 12 hectare mais en ruim 35 hectare gras. Bij beide gewassen laten ze dus al jaren SiloSolve FC toevoegen. Ronnie: “Het is erg gemakkelijk dat dit product het hele jaar door gebruikt kan worden.” Vanaf de introductie van SiloSolve FC was er weinig twijfel: “We gebruikten al een toevoegmiddel maar dat werkte niet optimaal. Op advies van Ron Vennix, de ruwvoerspecialist van ForFarmers, zijn we omgeschakeld naar SiloSolve FC”, vertelt Ronnie. En dat bleek een goede keus. “Voorheen hadden we nog weleens last van schimmels in de kuilen, maar dat is sinds het gebruik van SiloSolve FC verleden tijd.” De loonwerker kuilt het gras in op de kuilplaten met snijwagens waarmee via een doseerpomp SiloSolve FC wordt toegediend. Deze loonwerker is overigens zelf ook erg enthousiast over het product en past het inmiddels naar volle tevredenheid toe bij zijn klanten. Geen broei meer, maar Ronnie merkt bovendien dat het ruwvoer beter conserveert en dat geeft een fris rantsoen wat de dieren zonder problemen zeer constant opnemen, elke dag weer.

Loonbedrijf van Gastel uit Wouwse Plantage (NB)

Afbeelding: Loonbedrijf van Gastel

“De rol van de loonwerker op het inkuilmanagement wordt steeds groter, een perfecte kuil begint bij een goed inkuilproces. SiloSolve FC helpt ons daarbij. Het inkuilmiddel is gemakkelijk toe te passen. Doordat het aangemaakt wordt in de bijgeleverde shaker hebben we alles bij de hand, het werkt heel eenvoudig. Bijkomend voordeel is dat het inkuilmiddel uitermate goed oplost, we hebben nooit last van verstoppingen in onze doseerapparatuur. SiloSolve FC is onder iedere omstandigheid en in ieder gewenst gewas toe te passen, kortom uniek in gebruik, onderscheidend en praktisch inzetbaar voor zowel loonwerker áls boer.”

Vraag meer informatie over SiloSolve FC aan

Ja, ik wil meer informatie ontvangen over SiloSolve FC. Neem contact met mij op via:
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens