Waar ben je naar op zoek?

Topgrass voor meer en beter gras per hectare

Afbeelding: NEW TOPGRASS Bag image for website

Topgrass combineert de innovaties rond voederwaarde en smaak met eenvoud en keuzegemak: slechts vijf soorten mengsels zijn voldoende om te beantwoorden aan elke bedrijfssituatie en elk doel.

De Topgrass-mengsels zijn gemaakt voor de eisen van nu en van de toekomst, waarbij ook veranderend weer een belangrijke factor is. De toegepaste innovaties en het keuzegemak dienen uiteindelijk één doel: dat u de volgende stap kunt maken naar meer rendement uit ruwvoer van eigen land. 

Eenvoudig kiezen op voederwaarde en smaak

Grassen worden algemeen geselecteerd op basis van landbouwkundige eigenschappen zoals opbrengst en vitaliteit. ForFarmers doet veel aanvullend onderzoek en gaat een stap verder door ook te selecteren op voederwaarde kenmerken als MELK (energie), WDE (darmverteerbaar eiwit) en smaak. Dit is een verdieping op de beschikbare rassen in Nederland en stelt de boer in de gelegenheid maximale genetische vooruitgang te boeken op zijn graspercelen. Daarnaast hebben we de keuzemogelijkheden sterk vereenvoudigd, zodat in veruit de meeste situaties met maar vijf mengsels de behoefte ingevuld kan worden. Landbouwkundig bevatten de TopGrass mengsels de allerbeste rassen van de rassenlijst, waarbij ook de kroonroestresistentie (smaakindex) top is.

Het Topgrass assortiment

Afbeelding: Keuzeschema Topgrass 2022

Maken samen de juiste keuze

Meer weten over de juiste rassenkeuze voor uw bedrijf? Neem dan contact op met uw geiten- of teeltspecialist of met uw regionale ForFarmers dealer.