Waar ben je naar op zoek?

Melkveehoudsters en onderneemsters Monique en Gréanne van Middelaar

Twee zussen die samen mooie toekomstplannen bekokstoven voor de overname van de melkveehouderij met theeschenkerij en landwinkel van hun ouders. Hierover vertellen Gréanne en Monique van Middelaar uit Bunschoten–Spakenburg.
Hun plan kwam door Corona in een stroomversnelling. Waar Monique haar expertise al jaren inzet als ForFarmers-jongveespecialist (bij dealerbedrijven Midland Voeders, Agri Service Rivierenland, Agritop en Landwaard), als bestuurslid van AJK-Eemland en actief is binnen het HAJK, studeerde Gréanne vorige zomer af aan de opleiding Event Management...

Juist. Er ging een streep door het 'ervaring opdoen buiten de deur' en ze sprong, eerder dan verwacht, bij in het bedrijf van haar ouders en zus. Het melkveebedrijf heeft 85 koeien, 35 stuks jongvee en een neventak met landwinkel en schenkerij. Gréanne focust zich op het laatste, breidde het aanbod uit en zette onder andere een eigen webshop op. 

Afgelopen jaar had dus een behoorlijke impact op de ontwikkeling van het familiebedrijf. Wat hebben ze ervan geleerd, wat viel mee of tegen? En wat betekende de uitbreiding van de neventak voor het runnen van de melkveehouderij? Hoe zien de zussen de toekomst? Wat nemen ze mee en waar willen ze nog verdere stappen in zetten?

Nieuwsgierig naar de zussen, heb je vragen of wil je al meer weten?

Stel je vraag aan de zussen en beoogd bedrijfsopvolgers via het contactformulier of neem een kijkje op de website van De Kastanjeboom.

Afbeelding: Monique en Greanne van Middelaar