Waar ben je naar op zoek?

Schrijfster en cabaretière Irene van der Aart

In 2003 kreeg Irene van der Aart verkering met een melkveehouder. Inmiddels is ze zeventien jaar verloofd met Boer en hoewel Irene ‘import’ blijft, is ze een heuse Achterhoekse geworden.

Onlangs veranderde er iets ingrijpends: Boer boert niet meer. De toegenomen regelgeving, ‘planetproof melken’ en de niet altijd even eerlijke kritiek op de boeren maakten het werk er al niet leuker op, maar een terugkerende hernia blijkt pas echt funest voor de motivatie van Boer. Met veel humor laat Irene van der Aart in Uitgemolken zien wat het betekent om te stoppen met boer zijn en met het boeren­bedrijf dat al generaties in de familie van Boer zit. Ook werpt ze een aantal belangrijke vragen op: is ons voedsel eigenlijk niet veel te goed­koop? En is de reden waarom de kleinere boeren een voor een afhaken niet dat ze eigenlijk te lang zijn uitgemolken?

Wellicht heb je Irene al eens gezien, of een boek van haar gelezen. Misschien ook niet... hoe dan ook, tijdens de Ladies Night maken we nader kennis met haar en haar kijk op ons plattelandsleven.

Nieuwsgierig naar Irene, heb je een vraag of wil je meer weten?

Stel je vraag aan Irene via het contactformulier en we leggen hem voor!

Of bekijk hier een recent interview met haar en Dolf Jansen (Spijkers Met Koppen) over haar kijk op het boerenleven en de Achterhoekse tradities. 

Afbeelding: Irene van der Aart bij koeien