Waar ben je naar op zoek?

Benoemingen commerciële directie ForFarmers Nederland

Persbericht Persbericht4-3-2019

Per 1 april aanstaande heeft ForFarmers Nederland Richard Dijkstra benoemd tot Directeur Varkens en Michiel Schreurs tot Directeur Pluimvee. Eerder dit jaar, op 1 januari, werd Jos Koopman al aangesteld als Directeur Herkauwers.

Op 2 november 2018 maakte ForFarmers bekend dat twee nieuwe leden in de Directie werden benoemd: Pieter Wolleswinkel en David Fousert. Dit als gevolg van de bekendmaking dat Jan Potijk, COO ForFarmers Nederland, zich niet opnieuw verkiesbaar zou stellen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 26 april 2019. Voor Pieter Wolleswinkel en David Fousert was dit een interne promotie, waardoor hun voormalige posities van respectievelijk Directeur Varkens en Directeur Herkauwers binnen ForFarmers Nederland vacant werden. Met de benoemingen van Richard Dijkstra, Michiel Schreurs, en de eerdere benoeming van Jos Koopman, is de commerciële directie van ForFarmers Nederland weer op sterkte.

Afbeelding: RDijk

Richard Dijkstra is vanaf 1 april benoemd tot Directeur Varkens. De afgelopen negen jaar heeft Richard verschillende functies binnen ForFarmers uitgeoefend, waaronder die van Verkoopleider Melkvee en Productmanager Rundvee. In 2015 startte hij als Business Unit Director Pluimvee ForFarmers Nederland. In deze rol heeft hij laten zien dat hij een sterke focus heeft op het belang van klanten en dat hij in staat is om teams te bouwen, business te laten groeien en mensen te stimuleren en inspireren.

Afbeelding: mschr

Michiel Schreurs is vanaf 1 april benoemd tot Directeur Pluimvee, en volgt in deze rol Richard Dijkstra op. Michiel startte vier jaar geleden bij ForFarmers als Directeur Fusies, Overnames en Integratie en speelde een belangrijke rol bij de overnames van Voeders Algoet, Vleuten-Steijn, Tasomix, Van Gorp en Maatman. In deze rol heeft hij laten zien in staat te zijn om complexe (internationale) processen te coördineren en mensen te kunnen stimuleren en inspireren. Door zijn betrokkenheid bij de overnames van Tasomix en Maatman heeft Michiel een brede kennis opgedaan over de pluimveesector.

Afbeelding: jkoop1

Jos Koopman is op 7 januari gestart als Directeur Herkauwers bij ForFarmers Nederland. Hij volgt daarmee David Fousert op. Jos heeft uitgebreide ervaring in de rundveehouderij. Hij was mede-eigenaar van een groot melkveebedrijf in Oost-Duitsland en heeft gedurende een periode van vijftien jaar diverse managementrollen vervuld voor CRV, zowel nationaal als internationaal. Van 2009 tot 2016 was hij als Managing Director bij CRV verantwoordelijk voor Noordwest-Europa. De afgelopen twee jaar heeft hij als interim manager gewerkt.