Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers in 2018 marktleider in de melkveehouderij

Persbericht Persbericht28-6-2019

ForFarmers was in 2018 voor het eerst marktleider in mengvoer voor de melkveehouderij in Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeksbureau AgriDirect.  

AgriDirect voert jaarlijks een onderzoek uit naar verschuivingen in marktaandelen van mengvoerleveranciers binnen de melkveehouderij in Nederland. Dit gebeurt middels een representatieve enquête onder circa 7000 melkveehouders met meer dan 50 melkkoeien.

Het onderzoek laat zien dat ForFarmers in 2018, gemeten naar het aantal melkkoeien van alle klanten, met een marktaandeel van 25,8 % voor het eerst marktleider is in mengvoer voor de melkveehouderij in Nederland. Deze positie werd bereikt door een gestage groei van het aantal klanten van ForFarmers in de afgelopen jaren.

Jos Koopman, directeur Herkauwers bij ForFarmers Nederland: “Deze uitkomst versterkt ons vertrouwen dat we met ons totaalpakket van producten, advies en monitoring goed weten aan te sluiten op de actuele behoefte van melkveehouders. Verbetering van diergezondheid, efficiëntie en rendement zijn onze speerpunten. Samen met onze dealers zetten we ons dagelijks in om hierin de best mogelijke resultaten te realiseren op de bedrijven van onze klanten.”

Eerder in 2019 publiceerde ForFarmers Nederland de jaarcijfers van het monitoringsprogramma Agroscoop waaruit bleek dat klanten van ForFarmers in 2018 opnieuw zowel in melkproductie als in vet- en eiwitgehalte aanzienlijk hoger scoorden dan het landelijk gemiddelde. Dit  verschil in productie leverde ForFarmers-klanten op jaarbasis gemiddeld € 87,- per koe extra melkgeld op (zie www.forfarmers.nl/agroscoop2018).