Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers levert nu ook VLOG-gecertificeerde melkveevoeders in Nederland

Persbericht Persbericht8-5-2017

Vanuit de Nederlandse Zuivel wordt ingespeeld op de toenemende vraag naar VLOG-gecertificeerde zuivelproducten. VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechniek) is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificering en uitgifte van het “Ohne Gentechniek” label. Nadat ForFarmers in 2016 in Duitsland van start is gegaan met de verkoop van melkveevoeders met niet-genetisch gemodificeerde grondstoffen (VLOG-gecertificeerd), worden deze melkveevoeders nu ook in Nederland aangeboden.

Friesland Campina start deze zomer een pilot kaasproductie volgens de Duitse VLOG-standaard. Melkveehouders die meedoen aan deze pilot ontvangen een extra vergoeding van € 1,00 per 100 kg melk om de hogere voerkosten van VLOG-gecertificeerde voeders te compenseren. ForFarmers is VLOG-gecertificeerd en heeft reeds jarenlange ervaring met de productie en toepassing van VLOG-voeders. Vanaf nu worden de melkveevoeders ook aangeboden op de Nederlandse markt. Dit biedt melkveehouders, die vanuit hun zuivelonderneming de mogelijkheid wordt aangeboden om melk te leveren volgens de VLOG-standaard, de kans om hun voerwinst te verhogen.

ForFarmers loopt voorop in het aanbieden van complete voeroplossingen en advies voor de veehouderij. ForFarmers heeft de ambitie om een leidende partner in de voedselketen te zijn en staat voor de toekomst van de sector. Dit alles in het kader van ‘For the Future of Farming’.

Noot voor de redactie / Voor meer informatie:

Robert Meijer, marketing manager melkvee, T: +31 6 51 23 00 15; E: robert.meijer@forfarmers.eu 

Bedrijfsprofiel
ForFarmers (Lochem, Nederland) is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de (biologische) veehouderij. ForFarmers zet zich in “For the Future of Farming”: voor de continuïteit van het boerenbedrijf en voor een financieel gezonde sector die nog vele generaties een duurzame rol zal spelen in de maatschappij. Door intensief met klanten samen te werken biedt ForFarmers hen concreet resultaat: een beter rendement, een gezondere veestapel en een hogere efficiëntie. Dit wordt gerealiseerd met een aanbod van maatwerk en Total Feed-oplossingen en met een gerichte aanpak ondersteund door gespecialiseerde en deskundige professionals.

Met een afzet van circa 9,3 miljoen ton diervoeders op jaarbasis is ForFarmers marktleider in Europa. ForFarmers heeft 2.273 medewerkers en productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De omzet in 2016 bedroeg ruim € 2,1 miljard.

ForFarmers N.V., Postbus 91, 7240 AB Lochem, T: +31 (0)573 28 88 00, F: +31 (0)573 28 88 99, info@forfarmers.eu, www.forfarmersgroup.eu