Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers tegen Brabantse veehouderijplannen

7-7-2017

Morgen, vrijdag 7 juli nemen de Provinciale Staten van Noord-Brabant een besluit over de plannen van Gedeputeerde Staten tot een versnelling van de transitie naar een duurzame veehouderij in Noord-Brabant. ForFarmers roept Provinciale Staten op tegen te stemmen. De veehouderij is een belangrijke spil in onze economie. Het doorvoeren van de plannen betekent dat veel veehouders in financiële problemen zullen komen die door geen enkele vorm van ondernemerschap kunnen worden opgevangen.

ForFarmers ondersteunt haar klanten en de oproep die de Nevedi eerder deze week richtte aan de Provinciale Staten om de plannen van Gedeputeerde Staten tot een versnelling van de transitie naar een duurzame veehouderij in Noord-Brabant te verwerpen.

Duurzaam ondernemen
ForFarmers is voor verduurzaming, het is de basis voor een gezonde bedrijfsvoering. “Maar door ‘staldering’, waarbij in Noord-Brabant de bouw of ingebruikname van een nieuwe stal uitsluitend is toegestaan als er elders in dezelfde regio 110% van het staloppervlak verdwijnt, en door al in 2022 in plaats van 2028 te moeten voldoen aan de lagere eisen voor stikstofemissie, wordt duurzaam gericht ondernemerschap van veehouders erg moeilijk gemaakt”, aldus Jan Baan, directeur Varkenshouderij ForFarmers.