Waar ben je naar op zoek?

​​​​​​​Novifarm Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2017

Persbericht Persbericht31-3-2017
Winnaar Agrarisch Ondernemer van het jaar 2017

Novifarm, het samenwerkingsverband tussen vijf Zuid-Hollandse akkerbouwfamilies, is donderdag 30 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2017. Uit handen van demissionair staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken, ontvingen de winnaars in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro.

“De vijf genomineerden van dit jaar zijn allemaal financieel sterke familiebedrijven met enorme passie, ondernemerschap en vakmanschap”, aldus juryvoorzitter Marc Calon, algemeen voorzitter LTO Nederland. “Het was dit jaar een spannende verkiezing, met uiteindelijk een fantastische en terechte winnaar.”

Juryrapport
In het juryrapport niets dan lof voor Novifarm. "Het samenwerkingsverband van vijf akkerbouwfamilies is een ijzersterk concept, dat toekomstgericht is. De organisatie is geniaal, en vormt een voorbeeld in de sector. De families delen hun portemonnee. Opzet kent een scheiding tussen emotie en ratio. Deze scheiding ligt bij inbreng van grond en gebouwen. De vennootschap biedt de mogelijkheid voor andere ondernemers om aan te haken. Ondanks de schaalgrootte met 750 hectare is de dagelijkse organisatie vlak." 

Winnaar Publieksprijs
De publieksprijs is dit jaar gewonnen voor Gerard en Miranda van Langen en Koen Beemsterboer van Amigo Plant in Heerhugowaard. Uit handen van Zülküf Yilmaz, radijsteler en winnaar van de Publieksprijs in 2016, ontvingen zij een cheque van 2.500 euro. Amigo Plant kreeg 26% van de stemmen.

De andere genomineerden voor de prijzen waren:

  • Johan, Rianne, Mirjam en Erik Bouwhuis van Bouwhuis Agro, pluimveehouders en akkerbouwers in Witteveen (Drenthe)
  • Leonie, Wim en Mieke van Zuilichem van Qarc / Melkveebedrijf Van Zuilichem, zelfzuivelaars en melkveehouders in Bladel (Noord-Brabant)
  • Kees en Wilma van der Meijden van Mts. Van der Meijden-Welvaarts, varkenshouders in Oirschot (Brabant)

Dit jaar was de 22ste editie van de verkiezing Agrarisch Ondernemer. De verkiezing is een initiatief van Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de partners ABN AMRO, Flynth, NVM, VanDrie Group en ForFarmers.

Kijk voor meer informatie over de prijs, genomineerden en winnaars op www.agrarischondernemer.nl