Waar ben je naar op zoek?

Strategische samenwerking ForFarmers Nederland en Baks

Persbericht Persbericht28-11-2017

Met ingang van 1 februari 2018 starten ForFarmers Nederland en Baks een strategische samenwerking. Hiertoe hebben beide partijen een overeenkomst getekend. Deze samenwerking betekent dat ForFarmers Nederland de verkoopactiviteiten van vochtrijke voedermiddelen voor de varkenshouderij (met name wei-producten), en daarmee de betreffende klantenportefeuille, van Baks Agri Foods overneemt.
Baks Logistiek neemt daarentegen de logistieke activiteiten (inclusief bijbehorend wagenpark en de chauffeurs) voor deze productstroom over van FF Logistics, dochteronderneming van ForFarmers Nederland.


Voor zowel ForFarmers als Baks past de samenwerking in hun beider strategische visie om de keten continu efficiënter te maken. Door strategisch samen te werken kunnen beide bedrijven zich nóg meer richten op hun eigen kernactiviteit. Voor ForFarmers is dat groeien in de Total Feed-business en voor Baks is dat groeien in de logistiek van vloeibare voedingsmiddelen voor mens en dier. Jan Potijk, Directeur ForFarmers Nederland: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe partijen de waardeketen voor zowel klant als voor beide betrokken partijen kunnen versterken. Deze samenwerking past helemaal in onze strategie Horizon 2020 waarin wij nadrukkelijk zoeken naar strategische samenwerkingen om win-win situaties te creëren.”

Het doel van deze samenwerking is de verkoop én de logistiek van deze productstroom efficiënter te organiseren, waardoor het serviceniveau voor zowel leveranciers als afnemers van vochtrijke voedermiddelen (met name wei-producten) ook naar de toekomst toe beter gewaarborgd is. Beide partijen gaan deze strategische samenwerking in eerste instantie aan voor een periode van 3 jaar, met de intentie om dit voor onbepaalde tijd te verlengen.

Concreet betekent het dat vanaf 1 februari 2018 ca. 160.000 ton vochtrijke voedermiddelen voor de varkenshouderij (met name wei-producten) van Baks Agri Foods via de verkooporganisatie van ForFarmers Nederland gaat lopen. De verkoop van Vitagos, een exclusief product van Baks Agri Foods en andere vochtrijke voedermiddelen die niet bestemd zijn voor de varkenshouderij, blijven buiten de strategische samenwerking.
Baks Logistiek neemt de logistieke activiteiten voor deze productstroom over van FF Logistics, dochteronderneming van ForFarmers Nederland. Dit betekent dat de chauffeurs van FF Logistics die op dit moment de stroom vloeibare voeders vervoeren, vanaf bovengenoemde datum in dienst komen van Baks Logistiek. Baks Logistiek neemt ook de zes tankopleggers en trucks van FF Logistics over. Betrokken medewerkers van FF Logistics zijn hierover inmiddels geïnformeerd.