Waar ben je naar op zoek?

Studenten diervoeding ontvangen studiebeurs van agrarisch bedrijfsleven

7-9-2018

Woensdag 5 september 2018 ontvingen negen studenten diervoeding een studiebeurs uit handen van Henk Flipsen, voorzitter van de Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD). De stichting, waar ForFarmers ook deel van uitmaakt, is een initiatief van de diervoedersector in Nederland.

Doel van de stichting is om meer jonge studenten enthousiast te maken voor de studie diervoeding. Er is behoefte aan goed opgeleide academici en HAS’ers met verstand van diervoeding. Zij zijn nodig om de leidende positie van de Nederlandse diervoederindustrie in de wereld verder uit te bouwen. Daarom reikt de stichting jaarlijks een studiebeurs uit aan studenten die zich tijdens hun studie veehouderij specialiseren in de richting diervoeding. De studenten zijn streng geselecteerd uit een grote groep aanmeldingen.

Motivatie en vakgerichtheid

Belangrijk bij de selectie zijn de motivatie en vakgerichtheid van studenten, naast natuurlijk de behaalde studieresultaten. De studiebeurs bestaat uit een vast startbedrag en daarbovenop een variabel bedrag dat besteed kan worden aan activiteiten die de studie diervoeding versterken en dus tot verdieping in dit vakgebied leiden.

Henk Flipsen: “Het blijft noodzakelijk om als diervoedersector te blijven investeren in studenten. Het aantal studenten voor groen onderwijs neemt af, terwijl de arbeidsmarkt roept om goed opgeleide diervoederdeskundigen voor uiteenlopende verschillende banen. We zijn blij met deze nieuwe enthousiaste en gemotiveerde studenten die gekozen hebben voor de specialisatie diervoeding.” 

Meer informatie over Stichting BSD is te vinden via www.stichtingbsd.nl.


 
Afbeelding: 180905_Studiebeurs diervoeding Stichting BSD