Waar ben je naar op zoek?

Varkenshoudster Sabine Grobbink wint Agrafiek Award 2017

Persbericht Persbericht16-3-2017
Sabine Grobbink wint Agrafiek Award 2017

Op 15 maart jl. boekte Sabine Grobbink van Mts. Grobbink-Vugts een dubbele winst in de verkiezing van de Agrafiek Award 2017. In de categorie Varkenshouderij won zij zowel de jury- als de publieksprijs. Volgens de jury scoort het varkensbedrijf van Sabine excellent wat betreft management, innovatie en toekomstgerichte ontwikkelingen.

Sabine geeft de varkenshouderij via de sociale media een gezicht in de samenleving vindt de jury. Het juryrapport meldt: “Het bedrijf kenmerkt zicht door een maatschappijgerichte openheid met een trotse Sabine aan het roer. De zeugen hebben nog net geen Twitter-account, maar via Sabine positioneert dit bedrijf zich via sociale media zeer goed in de samenleving”. ForFarmers is uiteraard trots op deze maatschappijbewuste klant en feliciteert haar van harte met het winnen van de ‘Oscar van de landbouw’.

Veel burgers weten niets over varkenshouderij
Samen met haar man Tonny Grobbink runt Sabine een vermeerderingsbedrijf op twee locaties in Barger-Compascuum. Op de ene locatie staat het zeugenbedrijf met 800 zeugen. De gespeende biggen zijn apart gehuisvest op de andere locatie. Daarnaast hebben ze nog een akkerbouwtak met 35 hectare. Via Twitter en Facebook deelt ze foto’s en vertelt ze een eerlijk verhaal over de werkzaamheden op het varkensbedrijf. “Heel veel burgers weten niets over de varkenshouderij, maar hebben wel een mening. Ik leg uit waarom dat we zaken op een bepaalde manier doen”, zo motiveert ze haar beweegreden.

Sabine ook volgen?
Als winnaar van de juryprijs ontvangt Sabine een bronzen Agrafiekbeeld. Voor het winnen van de publieksprijs ontving zij een dinercheque. Volg haar op Twitter via @sabinegrobbink of lees haar columns op Varkens.nl.