Waar ben je naar op zoek?

Zussen Bennenbroek winnen Agroscoopbokaal Vleesvee 2023

Persbericht Persbericht2-5-2023

Gedreven ondernemers Linda en Rianne Bennenbroek zijn toppers in voerwinst

Rosékalverhouders Linda en Rianne Bennenbroek uit het Brabantse Zeilberg (gemeente Deurne) winnen de ForFarmers Agroscoopbokaal Vleesvee 2023, omdat zij uitblinken in ondernemerschap en voerwinst. Deze lag in 2022 gemiddeld op €8,03 per kalf per week. Met meer dan 100% focus, weten de zussen Bennenbroek het iedere ronde weer een stapje beter te doen.

De zussen Linda en Rianne Bennenbroek winnen de Agroscoopbokaal Vleesvee

Winnaar Agroscoopbokaal Vleesvee 2023

Zussen Linda en Rianne Bennenbroek hebben samen een gesloten rosékalverbedrijf in Zeilberg. Het bedrijf heeft 720 opfok- en 1650 afmestplaatsen voor jong rosé in zes verschillende koppels (zes leeftijden). Ook bewerken ze 50 hectare grond, waarvan 30 hectare in eigendom. In 2006 zijn de zussen in maatschap gegaan met hun ouders en sinds 2013 zijn ze volledig eigenaar.

Meer dan 100% focus

De zussen Bennenbroek hebben altijd meer dan 100% focus op hun bedrijf. Linda Bennenbroek: “We willen het verschil maken door het iedere ronde beter te doen en een scherpe voerwinst te draaien. We zijn kritisch, werken netjes en denken dat het altijd wel beter kan. We sturen qua voeding op daggroei en qua management op voerkosten. We maken al jaren koppelkaarten, zodat we alle kengetallen van een ronde goed kunnen monitoren. En als alles goed loopt, de voeropname van de kalveren optimaal is, hun gezondheid goed blijft en we zo min mogelijk uitval of achterblijvers hebben, dan zijn wij dik tevreden.”

Topper in voerwinst

Om een hoge voerwinst te realiseren, sturen de zussen op een hoog gemiddeld aflevergewicht met een zo goedkoop mogelijk voerpakket. ForFarmers vleesveespecialist Corné Willemsen helpt hen hierbij door het optimale rantsoen samen te stellen. Corné: “Wat daarbij opvalt is dat de zussen secuur met alle voerproducten omgaan. Alle enkelvoudige voeders (o.a. bierbostel, aardappelsnippers) liggen onder een overkapping en worden afgedekt, zodat er geen vogels of ongedierte bij kunnen. Daarnaast weten ze een goede maiskuil samen te stellen.”

Perfect team

Corné verklaart waarom de zussen Bennenbroek winnaar van de Agroscoopbokaal Vleesvee zijn: “Rianne en Linda zijn toppers in voerwinst. Ze onderscheiden zich door hun gedrevenheid, vinden het niet erg om een stap harder te lopen dan de rest en werken als team perfect samen. Met het qua kostprijs scherpe rantsoen, weten ze super technische resultaten te behalen. Zo bedroeg de voerwinst vorig jaar gemiddeld €8,03 per kalf per week. Dat maakt de zussen Bennenbroek tot de terechte winnaar van de Agroscoopbokaal Vleesvee 2023.”

Rianne Bennenbroek: “Het winnen van de Agroscoopbokaal is een enorme waardering voor onze gezamenlijke inspanning. We zijn een familiebedrijf en zijn supertrots dat we het in een mannenwereld keigoed doen. We steken al onze energie in onze rosékalverhouderij. We werken toekomstgericht, met passie en oog voor het welzijn van de dieren. Zo hopen we dat ons bedrijf financieel gezond blijft, zodat we het in de toekomst weer aan onze kinderen kunnen overdragen.” 

Lees hier meer over het bedrijf van Linda en Rianne Bennenbroek.

Afbeelding: Luchtfoto bedrijf Bennenbroek
Een overzicht van rosékalverbedrijf Bennenbroek in Zeilberg

Achtergrond Agroscoopbokaal

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers, ForFarmers De Hoop en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialisten van ForFarmers, ForFarmers De Hoop en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten effectief kunnen begeleiden. De Agroscoopbokaal 2023 kent zeven winnaars in de volgende categorieën: biologisch (Reudink), melkvee, vleesvee, geiten, varkens, legpluimvee en vleespluimvee (ForFarmers De Hoop). Per categorie worden de winnaars in de maand mei 2023 bekendgemaakt via de diverse mediakanalen van ForFarmers en Reudink. Op 11 mei a.s. vindt de uitreiking van de bokalen en de huldiging van de winnaars plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.