Zoeken
For the Future of Farming
ForFarmers fabriekForFarmers headerForFarmers pluimveeForFarmers rundveeForFarmers varkens

23-03-2017

Levendige studiedag studenten varkenshouderij

Studiedag VarkensNET

Woensdag 22 maart organiseerde VarkensNET een landelijke studiedag voor varkenshouderijstudenten. ForFarmers en MSD Animal Health leverden hierin een bijdrage. Met ruim tachtig deelnemers was de belangstelling onder de studenten groot. Eén van de hoogtepunten was een live sectie. 

‘Van speenfase naar groeispurt’  was het thema van de dag. Voor de invulling van het programma zocht productmanager Domique Mensinck van MSD de samenwerking met voerfabrikant ForFarmers. “We werken regelmatig samen, omdat we hetzelfde doel hebben: diergezondheid en welzijn verbeteren. De biggenworkshops ‘van kraambed tot kwaliteitsbig’ en ‘slimmer spenen’ die we eerder gezamenlijk organiseerden, waren een groot succes. Vandaar dat we de meest interessante programmaonderdelen uit die workshops hebben geselecteerd en gegoten in een gevarieerd dagprogramma voor de studiedag.”

Van studieboeken naar stal
Biggenopfokspecialisten Edwin Zielman en Frank Schapendonk gaven workshops over biestmanagement, het belang van bijvoeren in de kraamstal en een probleemloze speenfase. “Het was mooi om te zien hoe enthousiast de studenten aan het eind van de dag weer naar huis gingen”, vertelt Frank. “Met praktisch toepasbare kennis maakten we de vertaalslag van de studieboeken naar de stal. Zo ging de materie meer leven.”

Meerwaarde live sectie
De live sectie van een big leverde behalve interessante inzichten ook hilariteit op. Niet alle studenten bleken hier even goed tegen bestand. Toch had het een enorme meerwaarde voor de studenten om de sectie live mee te maken en ziektes en aandoeningen eens van binnenuit te bekijken. Het gaf niet alleen inzicht in de gevolgen van aandoeningen voor de big, maar zorgde er ook voor dat de kennis beter beklijfde.

Ook workshop bijwonen?
Heeft u ook interesse in het bijwonen of organiseren van één van onze workshops? Voor uw studieclub of opleiding? Of heeft u interesse in een poster met speen/opfoktips voor uw biggen? Neem dan contact op met onze klantenservice op 088 – 024 8070 of mail naar varkens@forfarmers.eu.