Waar ben je naar op zoek?

PoultryPlan: jouw pluimvee spreekt!

Om een gezond bedrijf te runnen kiest de moderne pluimveehouder voor automatisering en schaalvergroting. Het is echter niet mogelijk om 24 uur per dag en zeven dagen per week in de stal aanwezig te zijn. Om toch zicht te houden op wat er in de stal gebeurt is er het intelligente softwaresysteem PoultryPlan.

PoultryPlan verzamelt en analyseert automatisch gegevens van de stalcomputers en de softeware van jouw bedrijf. Deze gegevens zijn direct te zien via computer, tablet of smartphone, zowel voor jouw als veehouder als voor de voeradviseur. Hiermee zijn afwijkingen in bijvoorbeeld voer- en wateropname of het stalklimaat direct zichtbaar. Dit maakt snel handelen mogelijk en daarbij kan jouw voeradviseur je, zelfs op afstand, van een passend advies voorzien. Proactieve begeleiding afgestemd op de actuele situatie in de stal.

Naast continu zicht op het huidige koppel, beschikt PoultryPlan ook over data van eerdere koppels, waardoor de prestaties van het zittende koppel te vergelijken is met eerdere koppels. 

Afbeelding: Schermafbeelding PoultryPlan

De voordelen van PoultryPlan

  • Betrouwbaar inzicht in het technische resultaat van jouw pluimveebedrijf. Wat gaat goed en wat kan beter?

  • Eenvoudig data vergelijken met vorige koppels, collega-pluimveehouders of fokkerijnormen. Wat is de landelijke benchmark?

  • Een overzichtelijke digitale omgeving waarin je documentatie kunt verzamelen en categoriseren om inspecties snel en correct af te ronden. Zijn ‘verplichte’ acties afgerond en geregistreerd?

  • (Voer)advies – ook op afstand – van onze pluimveespecialisten op basis van inzicht en meest recente data voor optimaal bedrijfsresultaat

  • Een praktische en gebruiksvriendelijke tool beschikbaar als applicatie op je telefoon of via de laptop/PC