Waar ben je naar op zoek?

6 eieren per hen extra door VitaFlex voeders

Met VitaFlex voeders is de hen in staat gemiddeld 6 eieren extra te leggen. Dit resulteert in een extra voerwinst van bijna € 0,40 per hen.

Witte scharrel- en Freiland-koppels gevoerd met de VitaFlex-voeders van ForFarmers leggen op 90 weken gemiddeld 441 eieren. Dit is 6 eieren meer dan het landelijk gemiddelde. Het uitvalspercentage ligt met 6,9% bijna 1,5% onder het gemiddelde.

Bij de bruine scharrel- en Freiland-koppels zijn de prestaties vergelijkbaar: 5,5 eieren meer per opgezette hen en een uitvalspercentage dat 2,1% lager ligt dan het landelijk gemiddelde. Naast meer eieren per hen en een lager uitvalspercentage laat het programma Lay Insight over de jaren 2021 en 2022 ook zien dat de hennen gevoerd met VitaFlex een lager voerverbruik per ei hebben.

“Al met al een fantastische prestatie”, aldus Hans Beurskens, productmanager Legpluimvee. “Daarmee zien we dat het nieuwe assortiment van VitaFlex in combinatie met onze voeraanpak zijn vruchten afwerpt.”

Behoefte van de hen staat centraal

In de voeraanpak van ForFarmers staat de behoefte van de hen in combinatie met het productiedoel centraal. Beurskens: “We hanteren diverse voerlijnen. Hierdoor is het voor de pluimveehouder makkelijk schakelen. Daarnaast werken we met verschillende fases die naadloos aansluiten bij de productiefase van de hen. Zo ontstaat er een fijnmazig aanbod van uitgekiende voersamenstellingen.” 

Afbeelding: Eieren op band

Langer leggen loont

Hoewel de resultaten op 90 weken al voortreffelijk zijn, kan het nóg beter, aldus Beurskens: “Sommige koppels gaan ver over de 100 weken en behalen nog steeds uitmuntende resultaten, van bijvoorbeeld 500 eieren of meer per opgezette hen. De inzet van SplitFeeding, om onder andere de schaalkwaliteit optimaal te houden, speelt hierbij een belangrijke rol. Ons legpluimveeteam heeft veel ervaring met de toepassing van SplitFeeding en kan de legpluimveehouder hierbij perfect ondersteunen.”

Ook 6 eieren extra per hen?

Wilt u meer weten over deze technische resultaten, onze werkwijze en/of SplitFeeding? Neem dan contact op met één van onze acht gespecialiseerde legpluimvee-adviseurs via +31 0 88 024 81 50.