Waar ben je naar op zoek?

Winnaar vleespluimvee: Specialisatie zorgt voor constante en hoge kwaliteit

Sector Nieuws Sector Nieuws26-5-2020

Opfokker Jeroen Heusinkveld uit Heelweg werkt dag in dag uit aan het leveren van de beste 20-weekse hen. En met succes! Hennen die door hem zijn opgefokt zijn gewild bij de vermeerderaars van vleeskuikenouderdieren. Zijn bedrijf straalt een enorme professionaliteit uit. Wat bevestigd wordt door de constante hoge kwaliteit van de hennen en het lage percentage afkeur en uitval. Resultaten die hem de winnaar van de Agroscoopbokaal in de categorie vleespluimvee maken.

Video: hoe behaalt Pluimveebedrijf Heusinkveld hoge kwaliteit hennen door specialisatie

Kwaliteit en continuïteit

Alles op het bedrijf van Heusinkveld staat in het teken van kwaliteit en continuïteit. ‘Jeroen is altijd aan het kijken hoe hij de kwaliteit van zijn hennen naar een nog hoger niveau kan tillen’ vertelt Hans van den Eijnden, opfokspecialist van PoultryPlus. ‘Hiervoor kiest hij niet altijd voor de geijkte paden. Hij onderneemt op een vernieuwende en toekomstgerichte manier en is niet bang om af te wijken van de standaard.’ Als voorbeeld haalt Van den Eijnden hiervoor de keuze voor verduisterbare daglichtramen, die in de recent gebouwde stallen van Heusinkveld, geplaatst zijn. ‘Hiermee wordt alvast voorgesorteerd op de toekomst’. 

Regelmaat en controle

Regelmaat en controle vormen de basis voor de hoge kwaliteit die Heusinkveld nastreeft. Zo vinden de controles gedisciplineerd elke dag op hetzelfde tijdstip plaats. Door deze regelmaat worden de details zichtbaar, en bovendien zorgt het voor veel rust in de stallen. Controle houdt Heusinkveld overal; in en rond de stallen, op het gebied van hygiëne én diergezondheid, waarbij hij zich door allerlei technische middelen laat ondersteunen. Te allen tijde heeft hij hiermee zicht op wat er in en om de stallen gebeurt. Desondanks zijn de technische hulpmiddelen slechts ter ondersteuning. De fysieke controles, bijvoorbeeld de wekelijkse dierwegingen en de dagelijkse extra controlerondes vormen de basis voor beslissingen.

Van den Eijnden: ‘Jeroen is een zeer professionele ondernemer, die de omvang van zijn bedrijf goed afgestemd heeft op zijn eigen arbeid. Hij heeft veel oog voor detail wat resulteert in een kwalitatief goede hen. En daarnaast heeft hij een flinke dosis flexibiliteit, kortom alle eigenschappen die een goede opfokker moet hebben.’

Ruim 50 jaar ervaring

Al meer dan 50 jaar is Heusinkveld pluimveehouderij gespecialiseerd in de opfok van ouder- en grootouderdieren van vleesrassen. In deze periode is het bedrijf verdriedubbeld tot de huidige omvang van 6800 m2, verdeeld over vijf stallen.

www.heusinkveldfarms.nl

Afbeelding: DJI_0323