Waar ben je naar op zoek?

Even voorstellen: Mathij van Hoof

“Mijn naam is Mathij van Hoof, 31 jaar en ik woon samen met mijn vriendin in het dorp De Mortel (Noord-Brabant). Sinds augustus 2017 ben ik werkzaam bij ForFarmers als specialist legpluimvee voor de regio Zuid-Nederland. Ik ben opgegroeid in Bakel, waar mijn ouders een pluimveehouderij hebben. Ik heb gestudeerd aan de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) in Tilburg. Echter kwam ik erachter dat daar mijn passie niet lag, maar wel in de agrarische sector, die me eigenlijk altijd heeft aangetrokken. Vandaar de switch naar deze sector. Het voelt vertrouwd en gaat terug naar de basis: voedsel maken.” 

Waarom specialist legpluimvee?

“Mijn functie is heel divers en dat maakt het leuk, zoals sparren met de legpluimveehouder en samen kijken naar de technische prestaties op het bedrijf én deze te verbeteren. Ik krijg er energie van om een steentje te kunnen bijdragen om het rendement bij de klant te verhogen. Denk aan het afstemmen van voersamenstellingen en managementkeuzes, maar ook mogelijke bedrijfsontwikkelingen. Mijn relaties binnen het netwerk bestaan voornamelijk uit broederijen, dierenartsen en eierpakstations. De kunst is dan om innovatieve ideeën en ontwikkelingen te vertalen naar voerconcepten om zo te klant te kunnen bedienen. Tevens houd ik me bezig met het werven van nieuwe klanten en het verkopen van mengvoeders en enkelvoudige grondstoffen.” 

Afbeelding: Mathij van Hoof

 

"Mijn Hart voor Pluimvee klopt sneller als...

...ik zie waar we als klein land groot in kunnen zijn met onze mooie sector."

Passie voor de agrarische sector

“De Nederlandse agrarische sector is koploper als het gaat om kennis en ontwikkeling. De hele wereld kijkt met ons mee hoe wij als ‘klein landje’ duurzaam voedsel produceren op een verantwoorde manier voor mens, dier en milieu. Tevens zijn we vooruitstrevend, als het gaat om nieuwe technieken en innovatieve ideeën waardoor we een aantrekkelijk exportland zijn. Ik hoop dat we in de toekomst ons eigen voedsel kunnen blijven produceren, zodat we nog steeds als vooraanstaande agrarische sector en kennispartner in de wereld te boek staan.”

Proud to be ForFarmers

“ForFarmers is een internationaal bedrijf en marktleider op haar gebied met enorm veel kennis en een gedegen interne opleiding. Je kunt enorm veel kanten op binnen het bedrijf en er is veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en te specialiseren binnen je vakgebied. Het is een bedrijf dat verder kijkt dan vandaag en in de toekomst succesvol wil zijn. De mensen waarmee je werkzaam bent, hebben echt hart voor de sector, zowel binnen als buiten het bedrijf. Dit vind ik erg uitdagend, omdat je elkaar zo echt naar een hoger niveau tilt.”