Waar ben je naar op zoek?

Familie Hendriks wint Agroscoopbokaal vleespuimvee 2021

Sector Nieuws Sector Nieuws21-5-2021

De winnaar van de Agroscoopbokaal 2021 vleespluimvee is bekend. De familie Hendriks uit het Limburgse Heijen wint de bokaal namens de vleespluimveesector.
De Agroscoopbokaal is de jaarlijkse prijs, die ForFarmers en dochteronderneming Reudink in acht sectoren uitreiken aan klanten die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd. In mei maakt de voerleverancier de winnaars bekend en reikt de bokalen individueel uit.

Afbeelding: Hendriks Agrifarm_winnaar Agroscoopbokaal 2021 vleespluimvee_720x290
Op de foto v.l.n.r.: Joost Hesen, Henk en Marion Hendriks en hun medewerker Henk Weerts en Michiel Schreurs, directeur Pluimvee bij ForFarmers

Winnaar vleespluimvee: Gezonde productie van pluimveevlees, met zeer voorspelbare en stabiele resultaten

Goed vakmanschap staat aan de basis van de technische resultaten bij de familie Hendriks uit het Limburgse Heijen. Op de thuislocatie met 55.000 vleeskuikens ronden Henk en Marion Hendriks koppel na koppel af met zeer voorspelbare en stabiele resultaten onder het Pluimgarantieconcept. Het aflevergewicht, de uitval en voederconversie zitten op een zeer goed en constant niveau, waarbij de voederconversie bijzonder stabiel is met een variatie van 2,5 punten en uitkomt op een gemiddelde van 1.75 bruto (1.35 netto).  

De vleeskuikens haalden over het jaar 2020 een gemiddeld gewicht van 2.504 gram. “De kuikens starten erg goed op en krijgen door de goede werkstructuur van Henk Hendriks niet de kans om een achterstand op te lopen”, vertelt Joost Hesen, vleespluimveespecialist bij ForFarmers De Hoop. “Daarnaast streeft Henk een zeer hoge hygiënestandaard na en creëert hij met zijn secure manier van werken de ideale gezonde omstandigheden voor zijn kuikens. Hierdoor groeien de kuikens mooi volgens de norm tot het gewenste eindgewicht.”

(tekst gaat verder onder de video)

Familie Hendriks uit Heijen wint Agroscoopbokaal 2021 vleespluimvee

Video: Gezonde productie van pluimveevlees, met zeer voorspelbare en stabiele resultaten

Pluim op het harde werken

Henk en Marion zijn de tweede generatie pluimveehouders op Hendriks Agrifarm. Het bedrijf is in de jaren gegroeid tot 130.000 vleeskuikens verdeeld over twee locaties. Op de thuislocatie produceren zij voor slachterij Esbro, op de tweede locatie voor slachterij Plukon. Daarnaast hebben zij een flinke akkerbouwtak met 90 hectare. Iedere dag worden er stappen gezet om de boerderij te optimaliseren voor de toekomstige generatie. Hun kinderen Teun en Willem krijgen de liefde voor het ondernemerschap én het pluimveevak met de paplepel ingegoten.

Hesen: “Henk en Marion zijn bescheiden ondernemers, die hun vak echter bijzonder goed verstaan. Zij staan open voor nieuwe ideeën en werken dagelijks, samen met hun vaste medewerker en sparringpartners, aan een gezonde productie van pluimveevlees. Dat dit beloond wordt met voorspelbare en stabiele resultaten is een pluim op het harde werken en maakt hen de terechte winnaar van de Agroscoopbokaal vleespluimvee van 2021.”

Achtergrond Agroscoopbokaal

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialisten van ForFarmers en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten effectief kunnen begeleiden. Jaarlijks reikt ForFarmers in de sectoren melkvee, melkgeiten, vleesvee, loonwerk, varkens, legpluimvee, vleespluimvee en biologisch (Reudink) de Agroscoopbokaal uit aan een ondernemer die uitzonderlijk én duurzaam heeft gepresteerd.