Waar ben je naar op zoek?

Familie Heuzels wint ForFarmers De Hoop Agroscoopbokaal vleespluimvee

Persbericht Persbericht27-4-2022

Vakmanschap de essentie onder duurzaam ondernemerschap

De familie Heuzels uit Buurse wint dit jaar de Agroscoopbokaal in de sector vleespluimvee. De familie brengt de kuikens uit de eerste leg van vleeskuikenmoederdieren tot waarde met extreem goede resultaten, te danken aan bijzonder vakmanschap en hart voor pluimvee.

De Familie Heuzels wint de Agroscoopbokaal vleespluimvee 2022

Winnaar Agroscoopbokaal vleespluimvee

Nabij de Duitse grens in Buurse (gemeente Haaksbergen) runnen Herman, Jacqueline en Leon Heuzels een gemengd bedrijf met reguliere vleeskuikens en rundvee. Hoewel de familie in beide sectoren zeer goede resultaten behaalt met hun vee, winnen zij de ForFarmers De Hoop Agroscoopbokaal in de sector vleespluimvee.

Kuikens uit eerste leg

Eieren uit de eerste leg van vleeskuikenmoederdieren worden gezien als bijproducten, vanwege het lage eigewicht en de gevoeligheid van de kuikens. Toch kiest de familie bewust voor deze eerste leg kuikens, die met name in de eerste weken meer aandacht vragen. "Het is voor ons juist de uitdaging om déze kuikens tot hoogwaardig voedsel te verwaarden. En dat lukt prima met genoeg aandacht, zorg en passend voer", aldus Herman.

Hoge toegevoegde waarde, optimaal rendement

De familie Heuzels houdt hun vleeskuikens voor het Enrichment concept van Plukon, dat voorziet in eisen voor daglicht, afleidingsmateriaal en antibioticagebruik. Het voer dat zij inzetten is het FeetFit voer gericht op gezonde maag-/darmflora. Zowel Heuzels als ForFarmers streven naar het beste rendement. Tonny Janssen, accountmanager vleespluimvee: "De resultaten die de familie Heuzels behaalt, zoals de lage voederconversie, een laag uitvalpercentage en en nauwelijks gebruik van antibiotica, getuigen van goed vakmanschap, passie en hart voor pluimvee. Zet je dit naast het uitgangsmateriaal waar zij mee werken, dan voegen zij bijzonder grote waarde toe aan hun vleeskuikens, met een optimaal rendement."

Duurzame stal

De afgelopen jaren heeft het bedrijf een metamorfose ondergaan. Er is een nieuwe duurzame stal voor het vleespluimvee gebouwd. De stal is voorzien van de nieuwste technieken om de ammoniakuitstoot te verlagen, fijnstof te reduceren en er zijn technieken toegepast om geur- en  geluidsoverlast te verminderen. Tevens is het ventilatiesysteem in de bestaande pluimveestallen aangepakt om ook hier geur, fijnstof en geluid tot een minimum te beperken. Herman: "Ik vind het belangrijk ons bedrijf verder te ontwikkelen op een duurzame wijze. In ons geval, omdat wij zowel dicht bij bebouwing, als ook vrij dicht tegen een aantal natuurgebieden aan zitten, vraagt dat om extra aandacht, tijd en een behoorlijke investering. Een investering die het waard is. Het bedrijf is nu klaar voor de volgende generaties."

Achtergrond Agroscoopbokaal

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers, ForFarmers De Hoop en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is vergelijking van de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders mogelijk. De specialisten van ForFarmers, ForFarmers De Hoop en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten effectief kunnen begeleiden. De Agroscoopbokaal 2022 kent acht winnaars in de volgende categorieën: biologisch (Reudink), melkvee, vleesvee, geiten, varkens, legpluimvee, vleespluimvee (ForFarmers De Hoop) en pluimvee vermeerdering (ForFarmers De Hoop). Per categorie worden de winnaars in de maand mei 2022 bekendgemaakt via de diverse mediakanalen van ForFarmers en Reudink. Op 31 mei a.s. vindt de uitreiking van de bokalen en de huldiging van de winnaars plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.