Waar ben je naar op zoek?

Agroscoop Insight geeft realtime stalinformatie

Persbericht Persbericht11-1-2018

ForFarmers heeft Porphyrio's Smart Farm Assistant gekozen om de ontsluiting van data voor vleeskuiken- en leghennenhouders nog beter te laten plaatsvinden. “In de samenwerking met onze klanten is toegang tot en analyse van ‘realtime’ stalinformatie van grote waarde, want daardoor kunnen we klant-specifieke oplossingen bieden voor nog gezonder pluimvee, verbeterde efficiëntie op het boerenerf en een nog beter rendement”, aldus Joost Sparla, Marketing & Technisch Directeur Pluimvee bij ForFarmers.

Agroscoop Insight zal, behalve voor de optimale ondersteuning van de klant, ook worden gebruikt om een goede terugkoppeling te krijgen van de prestaties van verschillende voerprogramma's. Dit stelt ForFarmers in staat om de voerprogramma’s nog verder te optimaliseren. Sparla: “Agroscoop Insight is de volgende stap in het combineren van data-intelligentie en persoonlijk advies om bedrijfsresultaten op het pluimveebedrijf te optimaliseren.”

Afbeelding: 180111_Joost Sparla-Kristof Mertens-Stijn Steendijk_web
Foto v.l.n.r.: Joost Sparla (Marketing & Technical Director Poultry van ForFarmers), Kristof Mertens (Managing Director van Porphyrio) en Stijn Steendijk (Directeur Strategie & Organisatie van ForFarmers).

Wat is Smart Farm Assistant?

Smart Farm Assistant is het in de cloud werkende bedrijfsinformatiesysteem dat Porphyrio heeft ontwikkeld voor de volledige pluimveeketen. Het voordeel van dit systeem is dat het realtime (op basis van de huidige stand) toegang geeft tot de stal-/bedrijfsgegevens. De Smart Farm Assistant software zet de informatie uit de stal om in heldere grafieken, waardoor informatie inzichtelijk wordt gepresenteerd.

Doordat er nu een koppeling is gemaakt tussen Smart Farm Assistant en Agroscoop, het ForFarmers platform voor het verzamelen en analyseren van gegevens over dierprestaties, zijn actuele gegevens altijd en overal toegankelijk voor zowel de pluimveehouder als de specialist van ForFarmers. De specialist kan nu veel specifieker afgestemd op de situatie in de stal advies uitbrengen. Dit is positief voor het resultaat op het pluimveebedrijf.