Waar ben je naar op zoek?

Grondstoffenmarkt is constant in beweging

Advies van onze specialist Advies van onze specialist18-7-2019

Dagelijks zitten de traders van ForFarmers aan de telefoon om losse grondstoffen in te kopen en te verkopen. “Als trader bouw je een relatie op met klanten”, vertelt Bjorn Knol, Trader Enkelvoudig. “Wanneer klanten voor ForFarmers kiezen doordat ik hen goed op de hoogte heb gehouden van de prijzen, dát geeft een goed gevoel!”

“Het team ‘trading enkelvoudig’ valt onder de afdeling Total Feed Support en bestaat uit vijf traders en een teamleider. Samen verzorgen wij de in- en verkoop van losse grondstoffen, zoals gerst, tarwe, mais en broodmeel. Elke trader werkt voor een eigen sector, in mijn geval pluimvee.”

Dagmarkt

Afbeelding: kader trader enkelvoudig

“Dagelijks voor 10 uur ’s ochtend inventariseren wij de dagmarkt. We bellen hiervoor met onze leveranciers en kijken naar de Europese en Amerikaanse beurs. Om half 11 staat onze prijs voor die dag. Daarna begint het contact met de pluimveehouders. Het mooie is dat elke dag weer anders is! Dagelijks spreek ik heel veel mensen; leveranciers, pluimveeklanten, maar ook collega’s uit de buitendienst en van de klantenservice, die overigens ook deel uitmaakt van Total Feed Support. Het is belangrijk dat we elkaar als collega’s goed op de hoogte houden van waar we mee bezig zijn. We hebben tenslotte allemaal contact met dezelfde klanten, en doen met elkaar ons uiterste best om elke klant zo goed mogelijk te bedienen.”

Bellen en gebeld worden

“Sommige boeren houden de tarweprijzen zelf nauwlettend in de gaten en weten mij te vinden. Anderen bel ik zelf om hen te informeren over de prijzen. De grondstoffenmarkt is constant in beweging. Weersomstandigheden, wet- en regelgeving, maar bijvoorbeeld ook uitspraken van de Amerikaanse president Trump, hebben invloed op de handel in grondstoffen. Onze toegevoegde waarde is vooral dat wij de beste producten voor de beste prijs krijgen én klanten attent maken op het gunstigste koopmoment voor de hoeveelheden die zij nodig hebben. Juist dit proactieve bellen en het intensieve klantcontact maken mijn werk leuk.”

Quote
Pluimveeklanten die tarwe bijvoeren hebben de traders van ForFarmers vast al eens aan de lijn gehad.
Quote
Bjorn Knol: “Dagelijks voor 10 uur ’s ochtend inventariseren wij de dagmarkt. We bellen hiervoor met onze leveranciers en kijken naar de Europese en Amerikaanse beurs"