Waar ben je naar op zoek?

Apollo, goed voer voor fitte vleeskuikens

Persbericht Persbericht24-4-2018

Op 30 april introduceert ForFarmers een nieuw voerconcept voor vleeskuikens: Apollo. Het concept is speciaal ontwikkeld voor fitte kuikens die gezond en efficiënt groeien, en kenmerkt zich door slimme schakelmomenten: geen voerwisseling op momenten met risico op ent-reacties en op die dagen dat coccidiose vaak waarneembaar is. Apollo bevat een Pre-Start, speciaal voer voor de eerste cruciale 100 levensuren van het kuiken.

Film Apollo

Apollo, goed voer voor fitte kuikens

Apollo is tot stand gekomen na een intensief R&D-traject van het Nutrition Innovation Center, gepaard met uitvoerige testen op vleeskuikenbedrijven in Noordwest Europa. Hieruit blijkt een vlakkere eiwit- en energiebehoefte in de groeifase ten opzichte van enkele jaren geleden. Met de introductie van Apollo sluit het voerprogramma aan bij de behoeftes van het moderne gangbare vleeskuiken.

Een goede start

Randvoorwaarde voor een gezonde en efficiënte groei van vleeskuikens, en uiteindelijk de beste resultaten voor de vleeskuikenhouder, is een goede start van de kuikens. Met de Pre-Start, een vast onderdeel van alle Apollo voerreeksen, krijgen vleeskuikens in de eerste 100 levensuren alles wat ze nodig hebben, essentieel voor die goede start. Het resultaat is een soepelere opstart en het zorgt bovendien voor een voerderconversie die vier punten beter is.

Slimme schakelmomenten

Een voerschakeling kan stress veroorzaken bij een kuiken. Door slimme schakelmomenten verkleint Apollo de kans op stress en ziekte bij de kuikens. “Apollo kent geen voerwisselingen op momenten dat ent-reacties kunnen optreden of wanneer de coccidiosedruk hoog is,” aldus Joost Sparla, Marketing en Technisch Directeur Pluimvee ForFarmers. “Doordat de kuikens van dag 10 tot circa dag 25 dezelfde grondstoffen, nutriënten, vitaminen en mineralen krijgen, lieten de testbedrijven een betere vertering in met name de tweede en derde week zien. Het resultaat is een betere voederconversie, droger strooisel en een nog betere voetzoolscore.”

Slimme schakelmomenten

Vier voerreeksen voor fitte kuikens

Alleen fitte kuikens leveren topprestaties. Daarom voorziet Apollo de vleeskuikens in elke fase van de juiste voedingsstoffen, zoals voor elke fase de juiste balans in aminozuren en energie, specifieke vezels, hele tarwekorrels en de juiste niveaus van vitaminen en mineralen. Sparla: “Dit is door onze nutritionisten speciaal samengesteld ten behoeve van een gezonde maag- en darmflora, sterk beenwerk en gezonde voetzolen.”

De gezondheid van de kuikens bepaalt het uiteindelijke resultaat en werkgemak voor de vleeskuikenhouder. Met Apollo ondersteunt ForFarmers haar pluimveehouders het antibioticagebruik verder te reduceren. Apollo kenmerkt zich door vier voerreeksen, afgestemd op de behoeften en verschillende bedrijfsstrategieën van de vleeskuikenhouder, met voor elke reeks de Pre-Start en slimme schakelmomenten.