Waar ben je naar op zoek?

Jonge ondernemers van Waadhin b.v. winnen Agroscoopbokaal vleespluimvee

Sector Nieuws Sector Nieuws10-5-2019

De winnaars van de Agroscoopbokaal 2019 zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst in Beesd bekendgemaakt. Waadhin b.v., van Ale Nammensma en Hanna Bruinsma, heeft de prijs in de sector vleespluimvee . Yvon Jaspers reikte de bokaal aan hen uit.

Afbeelding: Waadhin-Sexbierum-foto2

Gezonde productie van pluimveevlees

De passie voor het pluimveevak spat er vanaf bij Ale Nammersma en Hanna Bruinsma. Ale en Hanna zijn de ondernemers achter Waadhin b.v.; een vleespluimveebedrijf met 6 stallen en 170.000 dieren in het Friese Sexbierum. De gedrevenheid van zowel Ale als Hanna zorgt voor uitstekende resultaten. In de twee jaar dat zij het pluimveebedrijf vlak achter de dijk aan de Waddenzee pachten, produceren zij voor 95% zonder inzet van antibiotica én hebben zij zonder problemen alle 30 stallen salmonella-vrij afgerond.

Licence to produce

Wat deze prestatie extra bijzonder maakt, is het feit dat het bedrijf al meerdere jaren te kampen had met een salmonellabesmetting. Dit heeft het stel echter niet tegengehouden in hun beslissing om op deze plek hun ondernemersdroom waar te maken. Integendeel. Met hun beeld van de toekomst, dat vleesproductie zonder inzet van medicijnen, dé ‘Licence to produce’ is, hebben zij het vertrouwen gekregen van partijen zoals de bank, ForFarmers, slachterij Esbro en broederijen Morsink en Probroed. Door de juiste adviezen én keihard te werken hebben Ale en Hanne het bedrijf salmonella-vrij gekregen. De behaalde resultaten, die het gevolg zijn van een goede hygiëne en diergezondheid, laten zien dat zij het vertrouwen meer dan waard zijn.

Samenwerking met de specialist

“Waadhin is de terechte winnaar van de Agroscoopbokaal 2019, omdat zij op het gebied van salmonella, antibiotica en dierenwelzijn, alsmede technische resultaten een waanzinnig jaar hebben gedraaid.” aldus Ebe Beiboer, specialist vleespluimvee van ForFarmers. "Ze hebben het bedrijf volledig schoon gemaakt, en zijn daarmee op nul begonnen. Door hard te werken en de juiste dingen te doen hebben zij dit geweldige resultaat kunnen halen."

Video: hoe behalen Ale Nammersma en Hanna Bruinsma zulke goede resultaten?