Waar ben je naar op zoek?

Meimaand in teken van de winnaars van de Agroscoopbokaal

Persbericht Persbericht25-4-2024

De meimaand is de Agroscoopbokaalmaand. Gedurende vier weken maken ForFarmers en Reudink de winnaars van de Agroscoopbokaal bekend. Dit zijn agrarisch ondernemers uit verschillende sectoren, maar met één gemeenschappelijke deler: allen onderscheiden zij zich door hun vakmanschap en bedrijfsvoering gericht op duurzaamheid, dierenwelzijn of een hoge mate van efficiëntie. Allemaal belangrijke voorwaarden voor een toekomstbestendig agrarisch bedrijf.

Sinds 2015 reiken ForFarmers en Reudink de Agroscoopbokalen uit om stil te staan bij de topprestaties die agrarisch ondernemers leveren en het vakmanschap en ondernemerschap dat daarvoor nodig is. Naast technische prestaties zijn ook een vooruitstrevende bedrijfsvoering en pioniersmentaliteit belangrijke criteria. Want om te kunnen voldoen aan huidige en toekomstige eisen die aan de agrarische sector worden gesteld, moet je met een open blik naar je eigen bedrijf kunnen kijken en nieuwe wegen inslaan.

De winnaars van 2024 gaan deze uitdagingen ieder op hun eigen manier aan. Door de verhalen en werkwijzen van deze succesvolle ondernemers te delen, willen ForFarmers en Reudink ook andere boeren inspireren en zo bijdragen aan ontwikkelingen en vernieuwingen in de sector. Zodat agrarisch ondernemers in staat zijn en blijven om betaalbaar én duurzaam voedsel te produceren, For the Future of Farming!

Achtergrond Agroscoopbokaal

Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers en Reudink waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen monitoren. Daarnaast is het mogelijk de eigen technische resultaten met die van collega-veehouders te vergelijken. De specialisten van ForFarmers en Reudink hebben toegang tot deze data, zodat zij klanten goed kunnen begeleiden. De Agroscoopbokaal 2024 kent zes winnaars in de volgende categorieën: biologisch (Reudink), melkvee, vleesvee, geiten, varkens en legpluimvee. Per categorie maken we in de maand mei de winnaars bekend via de diverse mediakanalen van ForFarmers en Reudink. Op 24 mei a.s. vindt de uitreiking van de bokalen en de huldiging van de winnaars plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.