Waar ben je naar op zoek?

Nieuwe kruimel Opfok Pre Start voor opfok van leghennen

Sector Nieuws Sector Nieuws2-2-2017

ForFarmers heeft een nieuwe kruimel voor de opfok van leghennen geïntroduceerd: de Opfok Pre Start. Deze kruimel wordt gelijk vanaf het prille begin tot circa tien dagen ingezet. Het product is het resultaat van ervaringen die ForFarmers heeft opgedaan bij vleeskuikens, vleeskuikenmoederdieren en van wetenschappelijk onderzoek naar de behoeften van de hen. Door een betere start ligt er een steviger fundament voor topresultaten tijdens de legperiode.

Afbeelding: 0-17 weken

Hoe krijg je kuikens zo goed mogelijk op gang?

Dit is één van de belangrijkste vragen voor de opfokker. In de eerste 17 levensweken van de leghen verandert er veel in het dier en heeft het dus heel specifieke behoeften. Niet voor niets zijn er verschillende opfokvoeders. De nieuwe Opfok Pre Start onderscheidt zich doordat het voer helemaal is afgestemd op de eerste tien levensdagen. Vanwege de structuur en deeltjesgrootte kan het piepjonge kuiken de Opfok Pre Start makkelijk opnemen. Het product zorgt voor een gezondere en snelle darmontwikkeling, bovendien treedt er minder vermorsing op dan bij korrels.

Herwin Lichtenberg is positief gestemd over de homogene samenstelling

Herwin Lichtenberg uit Koningsbosch is één van de opfokkers die ervaring heeft opgedaan met de nieuwe kruimel en het bevalt hem erg goed: “Het voer is heel homogeen van samenstelling en daarnaast fijn van structuur. De hennen nemen het daardoor zeer goed op. Iedereen kan een kruimel leveren, maar alleen ForFarmers kan ook een hoogwaardige kwaliteit kruimel maken”, zegt Lichtenberg.

Het produceren van de perfecte opfokkruimel vergt jarenlange ervaring en een optimaal productieproces. Bedrijfsleider van de fabriek in Delden, Edgar Bos: “We zijn erin geslaagd een perfect evenwicht te creëren tussen hardheid en slijtvastheid, juist dit levert een kruimel op van zeer hoge kwaliteit.”

ForFarmers optimaliseert continu haar VitaFocus-aanpak

Uiteindelijk resulteren deze aanpassingen in nog minder uitval en een optimale gezondheid van de opfokhen. Dit vertaalt zich naar robuuste en lang productieve leghennen.