Waar ben je naar op zoek?

Online bestellen is van alle generaties

Praktische tips Praktische tips3-3-2022

In het Friese Oosterzee staat het vleespluimveebedrijf van Harm Boorsma. Naast de 45.000 vleeskuikens heeft Harm ook andere werkzaamheden. Daarom is hij blij met de extra handen die zijn 82-jarige vader Ids nog altijd biedt in de stal én in de logistiek, want de voerbestelling dat is echt Ids afdeling. En dat regelt hij efficiënt, modern en correct.

Beetje 'kieze'

Ids Boorsma Oosterzee
Ids Boorsma bestelt al jaren online

Al sinds jaar en dag bestelt Ids het voer voor de kuikens online. “Heel handig, want dan hoef je nooit te wachten”, antwoordt hij ad rem. Meestal bestelt hij het voer als hij rustig achter de pc zit. “Het kan ook op de telefoon”, licht Ids toe, “maar op de computer heb ik een groter scherm. Dan zie ik het beter en ik vind dat overzichtelijker.” 

Als de kuikens net zijn opgestart, bestelt Ids ongeveer één keer per veertien dagen. Hij begint met tien dagen startvoer en schakelt dan volgens het schema van pluimveespecialist Erik Dinkla over op de volgende voersoort. Aan de hand van het voerschema rekent Ids telkens uit hoeveel voer hij de komende week nodig heeft. “Dan moet ik een beetje ‘kieze’, oftewel uitkienen, wat er in de silo past.” Het online bestellen via het portaal van ForFarmers De Hoop bevalt hem goed: “Het was even wennen in het begin, omdat het iets anders werkt dan bij de vorige voerleverancier. Maar je ziet precies wat je bestelt en krijgt een orderbevestiging in de mail. Dat is fijn, want dan weet je zeker dat het klopt. En als het niet klopt, kan je alleen jezelf maar de schuld geven”, lacht hij.

Op elk moment van de dag

Met het plaatsen van de bestelling is Ids ongeveer tien minuutjes bezig. “Het is zo gepiept”, vindt hij. De pluimveehouder is sowieso handig met digitale zaken. Zo bankiert hij ook online, want hij wil wel een beetje bijblijven. Op de vraag of hij het online bestellen zou aanbevelen roept hij volmondig “Jazeker, altijd doen! Je hoeft nooit te wachten, want je kan op elk moment van de dag je bestelling plaatsen. Hartstikke handig dus.”

Online bestellen uitproberen?

Wil je ons online portaal ook eens uitproberen? Maak dan nu een MyForFarmersDeHoop-account aan. Naast voer bestellen heb je op het portaal ook altijd inzage in je vorige orders, facturen en mineraalgegevens. Ga naar myforfarmersdehoop.nl (zonder www) of neem contact op met onze klantenservice via 088 - 024 81 50 of vleespluimvee@forfarmers.eu.