Waar ben je naar op zoek?

Apollo Pre-start voer voor de eerste 100 uur

Wist u dat... Wist u dat...3-4-2024
Afbeelding: web 04_Gebruik Prestart voor een optimale start

Het Apollo Pre-start voer is ontwikkeld voor de eerste 100 levensuren van een vleeskuiken. Het speciale voer heeft de vorm van hagelslag waardoor het kuiken het makkelijk opneemt. 

De voedingsbehoefte van een vleeskuiken is in de eerste 100 uur anders dan in de vijf weken die daarop volgen. De nieuwe Apollo Pré-start sluit daar goed op aan. “De groei van de veren is de eerste dagen beperkt, mede daarom is bijvoorbeeld de behoefte aan eiwit en aminozuren anders. Dit voer houdt daar rekening mee”, vertelt André de Ruiter, nutritionist bij ForFarmers.

Uniformer en hoger eindgewicht

Voor een goed eindresultaat is het belangrijk dat de kuikens voldoende Apollo Pré-start opnemen. Het streven is 100 gram in de eerste 100 uur. Een goede opname resulteert in minder sterfte en een uniformer en hoger eindgewicht.

Management is daarnaast een wezenlijk onderdeel van een goede opstart. Daarom heeft ForFarmers De Hoop een kaart ontwikkeld met 10 handige managementtips. “We zien in de praktijk dat het soms de kleine dingen zijn die een enorm verschil maken. Door die nu op een rijtje te zetten, bieden we de ondernemer een handige geheugensteun in de stal.”

Meer werkplezier

Apollo Pré-start zorgt voor een gezonde goede groei en een lage sterfte. Het resultaat: een betere opstart en minder uitval en dat draagt weer bij aan voorspelbaar topresultaat met werkplezier! “Daarmee is het een welkome aanvulling binnen onze Apollo-aanpak”, besluit De Ruijter.