Waar ben je naar op zoek?

Verlenging succesvolle samenwerking NAJK en ForFarmers

22-7-2016

Op vrijdag 22 juli 2016, tijdens het landelijk bekende festival de Zwarte Cross, hebben Andre Arfman, voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK), en Richard Dijkstra, directeur pluimvee van ForFarmers, hun handtekening gezet onder een nieuwe partnerovereenkomst. NAJK is verheugd dat ForFarmers opnieuw verbonden wil blijven aan de jonge boeren en tuinders.

NAJK is de belangenbehartigingsvereniging voor jonge boeren en tuinders en vertegenwoordigt een enthousiaste en toegankelijke groep van 8.000 jonge agrarische ondernemers in Nederland. “NAJK wilde graag de succesvolle samenwerking met ForFarmers voortzetten. We hechten groot belang aan goede contacten met de belangrijkste spelers uit de agribusiness, zodat de leden van NAJK verrijkt worden met belangrijke kennis, ontwikkelingen en informatie uit de agrarische sector. NAJK is blij zo’n speler in de agribusiness aan zich te mogen binden”, aldus NAJK-voorzitter Andre Arfman.

ForFarmers pakt de samenwerking de komende jaren ambitieus op. Richard Dijkstra: “ForFarmers is er voor de toekomst van de agrarische ondernemers. Wij hebben veel vertrouwen in de agrarische sector en werken intensief samen met ondernemers om de prestaties op het boerenerf verder te verbeteren. Met het tekenen van de partnerovereenkomst kan ForFarmers een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de sector en haar ondernemers.”

Samenwerking
De samenwerking zal zich voortzetten in het gezamenlijk organiseren van themadagen, waarbij de focus ligt op kennisoverdracht. Ook in de regio’s zullen de provinciale AJK’s en medewerkers van ForFarmers elkaar vinden voor het opzetten van plaatselijke activiteiten. De samenwerking tussen ForFarmers en NAJK geeft een win/win-situatie: ForFarmers is een kennisbron en inspirator voor jonge agrarische ondernemers. Tegelijkertijd komt ForFarmers op deze manier in contact met de toekomstige agrarische ondernemers.