Waar ben je naar op zoek?

Vernieuwende veehouders met oog voor ondernemerschap en dierenwelzijn vallen in de prijzen

Persbericht Persbericht26-4-2022

ForFarmers, ForFarmers De Hoop en Reudink reiken Agroscoopbokaal 2022 uit aan best presterende boeren

Ook in het voor veehouders uitdagende 2021 zijn bijzondere prestaties geleverd. Dat bewijzen de winnaars van de Agroscoopbokaal, de prijs die ForFarmers, ForFarmers De Hoop en dochterbedrijf Reudink (biologisch) jaarlijks uitreiken aan klanten die uitblinken op verschillende terreinen. Dit jaar worden acht winnaars uit verschillende sectoren uitgelicht. Winnaars worden in de maand mei bekendgemaakt en op 31 mei gezamenlijk gehuldigd.

Afbeelding: Agroscoopbokaal 2022_web_inline

Technische resultaten en pioniersmentaliteit

Veel Nederlandse veehouders kenden door corona, dierziekten of door het stikstofdebat en -beleid een pittig 2021. Toch belemmerden deze en andere uitdagingen hen niet om kennis, expertise, ervaring en ondernemerschap in te zetten en tot bijzondere prestaties in hun bedrijf te komen. Met de Agroscoopbokaal worden sinds 2015 uitmuntende prestaties van veehouders erkend en uitgelicht. Niet alleen tellen de technische resultaten, ook het vakmanschap en ondernemerschap dat nodig is om tot die resultaten te komen worden meegenomen. Met het oog op de uitdagingen waar veehouders mee te maken hebben, staat in deze editie van de Agroscoopbokaal ‘For the Future of Farming’ centraal. Zo is in de beoordeling bijvoorbeeld aandacht besteed aan de vooruitstrevendheid in bedrijfsvoering en de pioniersmentaliteit van de veehouders. De basis voor de verkiezing zijn de technische resultaten uit Agroscoop, het digitale monitoringsprogramma van ForFarmers.

Inspiratiebron voor andere veehouders

De winnaars van 2022 blinken uit in vakmanschap, uiteenlopend van vernieuwende bedrijfsvoering, duurzaamheid, zeer goed dierenwelzijn of een hoge mate van efficiëntie. Door de verhalen en werkwijzen van deze succesvolle ondernemers breed te delen, willen ForFarmers, ForFarmers De Hoop en Reudink ook andere boeren inspireren.

Gezamenlijke huldiging

De Agroscoopbokaal 2022 kent acht winnaars in de volgende categorieën: biologisch (Reudink), melkvee, vleesvee, geiten, varkens, legpluimvee, vleespluimvee (ForFarmers De Hoop) en pluimvee vermeerdering (ForFarmers De Hoop). Per categorie worden de winnaars de komende weken bekendgemaakt via de diverse mediakanalen van ForFarmers en Reudink. Op 31 mei a.s. vindt de uitreiking van de bokalen en de huldiging van de winnaars plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst.