Waar ben je naar op zoek?

Voortborduren op het beste van beide?

Wist u dat... Wist u dat...22-4-2021
Afbeelding: Jaap en Andre IMG-4205

Nutritionisten André de Ruijter en Jaap Zonneveld zijn hard aan het werk. Op tafel ligt een enorme berg papieren, op het scherm delen ze de nutritionele gegevens van een voeder.

“Het komt natuurlijk niet zo vaak voor dat je een kijkje krijgt in de keuken van een andere voerleverancier”, vertelt Jaap Zonneveld, nutritionist van ForFarmers. “Om elkaars voeders nu onder de loep te kunnen nemen en de verschillen te bestuderen en te bediscussiëren, is een ontzettend leuke uitdaging”, erkent André de Ruijter, nutritionist bij De Hoop.

De beide heren, die zo’n 35 jaar geleden al eens collega’s van elkaar waren, zijn goed aan elkaar gewaagd. Met hun enorme nutritionele kennis zijn zij beiden kritisch op de belangrijke punten, maar bovenal zeer geïnteresseerd en heel erg leergierig.

Innovatieve keuzes

“Het proces waar wij nu mee bezig zijn, is bijzonder interessant”, vindt Jaap. “De basisgrondstoffen van voeders, zoals tarwe, mais en soja zijn natuurlijk hetzelfde; het grote verschil zit ‘m in de nuances.” Een deel van die nuances komt voort uit verschillen in grondstofwaardering. Maar ook de keuze van specifieke grondstoffen en additieven en de mogelijkheden tot verwerking daarvan, spelen een belangrijke rol. “Dit heeft ertoe geleid dat aan beide kanten innovatieve keuzes zijn gemaakt”, zegt André. “Verder zijn we al zaken tegengekomen die bij de ene partij nog in ontwikkeling waren en bij de ander al toegepast worden, én andersom. Doordat onze denkrichtingen op veel vlakken overeenkomen, zijn we nu al ver met het gezamenlijke assortiment.”

Het moet soepel draaien in de stal

André: “Ons uitgangspunt blijft het resultaat in de stal. Het moet soepel draaien bij onze klanten. We behouden de sterke punten van beide partijen, zoals Select Plus en Apollo FeetFit voer. Nutritioneel gezien wordt het nieuwe assortiment het beste van twee werelden!”

Voerproef 'Best of both'

Binnenkort start in de proefstal in Bathmen de eerste voerproef met regulier vleeskuikenvoer uit het nieuwe assortiment. In deze proef wordt het nieuwe voer vergeleken met zowel het bestaande Select Plus voer als het Apollo FeetFit voer. Bij beide nutritionisten gaan de ogen twinkelen als ze hierover praten. “We hebben hoge verwachtingen van het nieuwe voer”, zegt André. “We zien de resultaten uit deze proef dan ook met vertrouwen tegemoet en we gaan ervan uit dat geteste voeders een uitstekende basis vormen voor het gezamenlijke assortiment.”
“Over enkele weken weten we meer”, vult Jaap aan. “Ondertussen werken we verder aan de andere voersoorten, om straks alle segmenten van het beste van twee werelden te voorzien.”