Waar ben je naar op zoek?

Innovatieveld ruwvoerteelt Bornerbroek 2019

Afbeelding: Bornerbroek

Ruim 300 veehouders en loonwerkers kwamen eind juni naar de demodag op ons innovatieveld ruwvoerteelt in Bornerbroek. Vanwege het grote animo en het enthousiasme van de deelnemers, organiseren wij op 4 september opnieuw een demodag in Bornerbroek, die deze keer in het teken zal staan van de oogst. U kunt zich hieronder direct aanmelden en ook gebruikmaken van de mogelijkheid om die dag uw gewasbeschermingslicentie te verlengen (module Teelt). 

Een optimale ruwvoerproductie op het veehouderijbedrijf wordt steeds belangrijker. Beter ruwvoer van eigen land draagt direct bij aan een beter rendement en helpt u bovendien om te voldoen aan regelgeving en wensen vanuit de zuivelindustrie. Bij het verkennen van mogelijkheden en kansen staat ForFarmers u graag terzijde. Daarom hebben wij onder andere diverse innovatievelden aangelegd waar we met u stil willen staan bij het optimaliseren van de ruwvoerteelt. Welke gewassen zijn interessant, welke mogelijkheden zijn er met alternatieve gewassen, wat betekent de teelt van vanggewassen voor uw bedrijf en welke gewasbeschermingsstrategie kunt u toepassen voor een optimaal resultaat? Dit zijn enkele onderwerpen die op de velden aan bod komen.

 

 


Ons innovatieveld in Bornerbroek ligt er prachtig bij. Hier houden we op woensdag 4 september een demodag voor veehouders. U hebt op deze dag tevens de mogelijkheid om uw spuitlicentie (module Teelt) te verlengen. Via het formulier onderaan deze pagina kunt u zich aanmelden voor de dag en voor licentieverlenging.  

  • 4 SEPTEMBER, DAG VOOR VEEHOUDERS - INCL. LICENTIEVERLENGING
    Twee startmomenten, 9.30 uur (ontvangst vanaf 9.00 uur) en 13.15 uur (ontvangst vanaf 12.45 uur)

Locatie:
Loonbedrijf De Weer
Krooshoopsweg 3
7627 NA Bornerbroek

Programma

Tijdens de demodag  staan we onder meer stil bij de aankomende maisoogst, actuele thema's als vanggewassen en we blikken alvast vooruit op de beste maisrassenkeuze voor 2020. 
Enkele van de onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • In- en uitkuilen van mais: hoe krijg je perfecte mais voor het voerhek, zonder onnodig verlies van voederwaarde?
  • Groenbemesters: op het veld zijn verschillende soorten ingezaaid. Hoe kom je tot een goede keuze?
  • Mogelijkheden vanggewassen in mais 
  • Goede zorg voor de bodem, hoe doe je dat en wat levert daadwerkelijk op?
  • Teelt van klaver en (on)mogelijkheden van het gebruik
  • Vergelijking van de (nieuwste) maisrassen: op het veld is een indrukwekkend aantal rassen naast elkaar te zien
  • Grasrassen en nieuwe grasmengsels: hoe leggen ForFarmers en DLF de koppeling tussen grasveredeling en voederwaarde? 

 

Laat uw mais beoordelen!
Tijdens de dag hebt u de gelegenheid uw mais te laten beoordelen. Er is speciale apparatuur aanwezig om het drogestofgehalte en enkele voederwaardekenmerken te meten. Hiervoor  moet u enkele maisplanten meebrengen en voorafgaand dit formulier invullen en meenemen naar Bornerbroek. U wint bovendien een leuke prijs als uw schatting van het drogestofgehalte en de voederwaarde het dichtst bij de gemeten waarde ligt. 

 

Verlenging gewasbeschermingslicentie

Indien u de module Teelt wenst te volgen voor het verlengen van uw gewasbeschermingslicentie geeft u dat hieronder aan bij uw aanmelding. De kosten voor verlenging bedragen € 35,- per persoon. Vergeet niet op de dag zelf een geldig identiteitsbewijs en uw gewasbeschermingslicentie mee te nemen!

AANMELDING IS NIET MEER MOGELIJK 

Meld u hier aan

Bij aanmelding voor verlenging van uw gewasbeschermingslicentie is vermelding van geboortedatum en licentienummer verplicht

Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens