Cookies Wij gebruiken cookies om de website optimaal te laten functioneren en om in te spelen op de informatiebehoefte van onze bezoekers. Door gebruik te maken van onze website stemt u in met het plaatsen van cookies. Lees meer hierover in onze privacy- en cookieverklaring.
Waar ben je naar op zoek?

Transitie melkkoeien: basis voor vlot afkalven en een probleemloze start

De moderne koe is een ware topatlete die qua productie op het hoogste niveau presteert. Dat kan alleen met een uitstekende verzorging, niet alleen tijdens de lactatie, maar juist ook tijdens de periode van droogstand, afkalven en opstarten. Deze transitieperiode is de belangrijkste periode in de productiecyclus van de koe, waarbij de koe lichamelijk-, sociaal- en qua voeding grote veranderingen ervaart. Hoe beter deze transitieperiode verloopt, hoe beter het gaat met de gezondheid van koe en kalf. En dat maakt uw werk als veehouders eens stuk gemakkelijker.

Dé Transitieaanpak ForFarmers

De Transitieaanpak van ForFarmers bestaat uit praktische adviezen en onderscheidende producten die hun kracht in de praktijk hebben bewezen. De basis voor een voorspelbare transitieperiode is een rantsoenberekening volgens de Feed2Milk-rantsoennormen. De Transitieaanpak staat voor:

• Gemakkelijk afkalven

• Gezonde start voor de koe

• Gezonde start voor het kalf

Resultaten praktijkonderzoek

Uit praktijkonderzoek is gebleken dat de transitieaanpak van ForFarmers resulteert in:

  •      85% van de koeien kalft af zonder hulp
  •      Duidelijke afname aantal zware geboorten
  •     Vitale kalveren en goede biestkwaliteit
  •     Halvering aantal behandelingen tegen melkziekte
  •     60% minder gevallen van zucht
  •     Veel minder problemen met nageboorte en baarmoederontsteking
  •     Gezonde en vruchtbare start van de lactatie
  •     Minder uitval en hogere (levens)productie
  •     Extra rendement van 125 euro / koe / jaar
  •     Hogere arbeidsefficiëntie en meer werkplezier!

Wilt u meer weten? 

Wilt u meer informatie over onze transitieaanpak voor melkvee of een advies op maat, neem dan contact op met uw specialist of vul het informatieformulier in.