Waar ben je naar op zoek?

Direct vet- en eiwitgehalte in de melk verhogen: Protiboost!

Na de zomerdip lopen de vet- en eiwitgehaltes weer op. Zeker nu de melkprijs is gedaald, is het interessant om de vet- en eiwitproductie een extra duw te geven. Want ook een kleine extra stijging levert direct extra inkomen op. Met Protiboost, een eenvoudig te voeren krachtvoer, stijgt binnen 48 uur het vetgehalte met 0,15% en het eiwitgehalte met 0,10% bij een gelijkblijvende tot licht dalende melkproductie. Door beïnvloeding van de stofwisseling zorgt Protiboost voor een efficiëntere vorming van melkvet en –eiwit. Protiboost is eenvoudig toe te voegen aan het rantsoen.

De voordelen van Protiboost:

  •     Gemiddelde stijging van het vetgehalte met 0,15%
  •     Gemiddelde stijging van het eiwitgehalte met 0,10%
  •     Hogere melkprijs
  •     Eenvoudig te voeren 
  •     Verkrijgbaar in brokvorm of als grof gemalen mengsel

Resultaten in de praktijk

Extern onderzoek heeft aangetoond dat ProtiBoost zowel op korte termijn als op de lange termijn  zorgt voor een stijging van de vet- en eiwitgehalte in de melk.

Onderzoek uit de praktijk

Onderzoekscentrum Nutreco heeft aangetoond dat door het inzetten van ProtiBoost in combinatie met het Feed2Milk-voeradvies, het eiwitgehalte in de melk binnen 48 uur minimaal 0,1% stijgt.               

CRV vergeleek gedurende vijf maanden de resultaten van honderd veehouders (ruim 12.0000 koeien) die gemiddeld 160 dagen Protiboost voerden, met bedrijven die het product niet voerden. Het gemiddelde effect van ProtiBoost was een 0.1% stijging van het eiwitpercentage en een 0.15% stijging van het vetpercentage. Door inzet van ProtiBoost steeg de melkprijs gemiddeld met 1 eurocent per kg melk.

Wilt u meer weten? 

Heb je vragen over Protiboost? Of heb je een andere vraag over het verhogen van gehaltes? Neem contact op met je melkveespecialist, accountmanager, de klantenservice of je regionale dealer. We helpen je graag verder!