Waar ben je naar op zoek?

Health Protect voor een betere uiergezondheid

Uierontsteking is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in de melkveehouderij. Een mindere uiergezondheid wordt gekenmerkt door verhoogd celgetal. Health Protect is een nieuwe, unieke toevoeging die een verhoogd celgetal als gevolg van een infectie met gram positieve bacterieën (zoals Streptococcus agalactiae, Staph. Aureus en Coagulase-negatieve stafylokokken) aanpakt en in vier weken met 50.000 cellen/ml verlaagd. Door de unieke samenstelling is het middel effectief in een lage dosering.

Health Protect:

  • Vermindert het celgetal met 50.000 cellen/ml
  • is effectief in een lage dosering
  • is makkelijk toe te voegen aan het rantsoen

Resultaat voerproeven: celgetal 50.000 cellen/ml lager

Health Protect is in de praktijk getest op 9 reguliere melkveebedrijven waar hygiënisch en met een goede melktechniek wordt gewerkt. Na inzet van Health Protect zakte het celgetal na 4 weken met 50.000 cellen/ml (figuur 1).

Afbeelding: effect healthprotect
Figuur 1: Het effect van Health Protect op het celgetal na vier weken voeren

Meer energie voor melkproductie

Health Protect ondersteunt de uiergezondheid door de infectiedruk te verlagen, waardoor koeien minder energie kwijt zijn aan het bestrijden van (beginnende) uierontsteking. Het is wetenschappelijk onderzocht dat het verlagen van het celgetal met 50.000 cellen/ml tussen de 0,2 en 0,6 liter extra melk oplevert!

Makkelijk aan het rantsoen toe te voegen

Health Protect kan op verschillende manieren aan het rantsoen worden toegevoegd:

  • Health Protect is beschikbaar als zakgoedproduct
  • Voeg Health Protect toe aan het maatwerkmeel (Blendix of Selectmeel)

Health Protect is Non-GMO en dus ook geschikt voor VLOG en VLOG EU. Het product is exclusief verkrijgbaar via ForFarmers.

Doe de uitergezondheid-check!

Wil je weten of je alles op orde hebt om uiergezondheidsproblemen op jouw bedrijf te vermijden? Doe de uiergezondheidscheck samen met een melkveespecialist van ForFarmers. Meld je aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te plannen. Zo ga je goed voorbereid de zomer in!

Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens

Meer weten over Health Protect?

Wilt u Health Protect bestellen of meer weten over de mogelijkheden om Health Protect toe te voegen aan het rantsoen van uw koeien? Of heeft u een andere vraag over het rantsoen van uw koeien en het verhogen van de voerwinst? Neem contact op met uw melkveespecialist, accountmanager, klantenservice Herkauwers of uw regionale ForFarmers-dealer. We helpen u graag verder!