Waar ben je naar op zoek?

RumaxX: meer melk, meer rendement

Afbeelding: Icoon RumaxX

Tegen een lage investering de voerwinst verhogen: dat kan met RumaxX, een nieuwe toevoeging voor melkveerantsoenen. RumaxX helpt de koe om ruwvoer beter om te zetten naar melk. Zonder verdere aanpassingen in het rantsoen stijgt de melkproductie, met behoud van vet- en eiwitgehaltes. RumaxX werkt zowel bij goede als mindere kwaliteit ruwvoer. Dus ook bij de mindere kuilkwaliteit van dit jaar kan het een doeltreffende oplossing zijn om de melkproductie beter op peil te houden.

RumaxX bestaat uit plantextracten die de pensmicroben stimuleren en daarmee zorgen voor een efficiëntere omzetting van ruwvoer naar melk. Na een aanpassingsperiode van circa 2 weken zijn de effecten op de melkproductie al zichtbaar en stabiel.

Resultaat voerproeven: 1,3 kg meer meetmelk

In voerproeven onder gecontroleerde omstandigheden resulteerde toepassing van RumaxX consequent in een melkproductiestijging van 0,9 kg/koe/dag en een lichte toename van het vetgehalte.
Omgerekend naar meetmelkproductie betekent dit een toename van de meetmelkproductie met 1,3 kg/koe/dag. Waar melkproductiestijging vaak gepaard gaat met een daling van het vet- en eiwitgehaltes, blijven de gehaltes bij RumaxX minimaal gelijk.

Extra voerwinst van € 75,- per koe per jaar

Afgezien van toevoeging van RumaxX in een gemengd rantsoen of verwerkt in brok, hoeft de melkveehouder niets aan te passen om de melkproductiestijging te behalen. Vanwege de relatief geringe investering kan hiermee bij de huidige melkprijs van € 0,38/kg melk op eenvoudige wijze een extra voerwinst van € 75,- per koe per jaar worden behaald.

Makkelijk aan het rantsoen toe te voegen

RumaxX kan op verschillende manieren worden gevoerd en is verkrijgbaar als:

  • Maatwerkvoer (selectmeel/blendix)
  • Powerbrok Elite
  • of als zakgoed (dosering 100 g/koe/dag)

Rumaxx is Non-GMO en dus ook geschikt voor VLOG en VLOG EU. Het product is exclusief verkrijgbaar via ForFarmers.

 

Meer weten over RumaxX?

Wilt u RumaxX bestellen of meer weten over de mogelijkheden om RumaxX toe te voegen aan het rantsoen van uw koeien? Of heeft u een andere vraag over het rantsoen van uw koeien en het verhogen van de voerwinst? Neem contact op met uw melkveespecialist, accountmanager, klantenservice Herkauwers of uw regionale ForFarmers-dealer. We helpen u graag verder!