Waar ben je naar op zoek?

Benut de kans op extra melkgeld in de laatste maanden van 2019

Seizoensnieuws Seizoensnieuws31-10-2019
Afbeelding: extra melk

Biedt uw fosfaatquotum dit jaar nog ruimte om de melkproductie te verhogen en daarmee extra melkgeld te verdienen? Uw melkveespecialist, accountmanager of dealer kan uw potentiele extra voerwinst voor de rest van dit jaar snel voor u berekenen.

Nu het einde van het jaar nadert, is met met meer zekerheid in te schatten wat de jaarproductie per gemiddeld aanwezige koe is in 2019. Als u nog fosfaatruimte heeft, dan zijn er vrijwel direct mogelijkheden om in korte tijd met dezelfde koeien meer melk en/of hogere gehaltes te realiseren en daarmee uw rendement te verhogen. Het zou jammer zijn om die kans niet te benutten!

Direct hogere productie

Geconcentreerde rantsoenen geven extra melk. Inzet van MilkPower is een mogelijkheid om dat te bereiken. Dit resulteert direct in een hogere melkproductie en tevens meer grammen vet en eiwit per dag. Als u nog fosfaatruimte beschikbaar heeft, weegt bij de huidige melkprijs de extra melkopbrengst ruimschoots op tegen de meerkosten. Dit kan al gauw oplopen tot een extra voerwinst van € 500,- tot € 1000,- in de resterende maanden van het jaar. 

Uiteraard is het niet verstandig om op de maximale melkproductie binnen een fosfaatklasse te koersen. Enige veiligheid inbouwen is dus gewenst. Overleg met uw melkveespecialist, accountmanager of dealer over de beste keuze voor uw bedrijf.

Ook interessant