Waar ben je naar op zoek?

“Een optimale, contstante brokkwaliteit vereist Fingerspitzengefühl”

Advies van onze specialist Advies van onze specialist21-3-2018

“De belangrijkste uitdaging van mijn werk is om samen met mijn team op veilige, verantwoorde wijze voer voor herkauwers te produceren met een goede brokkwaliteit en met voorspelbare resultaten op het boerenerf.”

Aan het woord is Jan Bosscher, bedrijfsleider van productielocatie Zwolle. “Ik wil heel graag dat klanten ervaren dat we dit als een team, samen met nutritie, buitendienst en dealers, realiseren.  We streven naar een duurzame klantrelatie, door een uitstekend product te leveren met een goede service. Als je bedenk dat we honderden verschillende recepten produceren, dan vereist dat Fingerspitzengefühl en een strakke planning. Wederzijds begrip en goede onderlinge communicatie is de basis.”

ForFarmers voer
“De belangrijkste uitdaging van mijn werk is om samen met mijn team op veilige, verantwoorde wijze voer voor herkauwers te produceren met een goede brokkwaliteit en met voorspelbare resultaten op het boeren erf” – Jan Bosscher, Bedrijfsleider Zwolle

Prachtig vak

Jan praat zeer gedreven over zijn vak. In 1984 begon hij al als ‘brokkenmaker’ in de fabriek en leerde daar de voerproductie tot in de puntjes te beheersen. Sinds 2008 is hij bedrijfsleider en eindverantwoordelijk voor de productie, technische dienst en kantoor in Zwolle. Medewerkers coachen, sturen op productkwaliteit en fabriekscapaciteit vormen – naast transparante communicatie met nutritie, buitendienst en de klant – de kern van zijn werk. “We stellen hoge eisen aan de kwaliteit. Tegelijkertijd streven we naar een efficiënte benutting van de perslijnen om een scherpe kostprijs te realiseren. De kunst is om dit goed op elkaar af te stemmen.”

Jan is trots op zijn team. “Ik vind het prachtig als de operators plezier in hun werk hebben en een goede brok tegen een acceptabele kostprijs produceren. Én dat we de klant tijdig hebben kunnen beleveren. Als team bereiken we samen meer en streven we altijd naar de beste brok!”