Waar ben je naar op zoek?

Eerste levering aardappelpersvezels 2019

Sector Nieuws Sector Nieuws27-8-2019

De aardappelpersvezelcampagne voor het seizoen 2019/2020 is vorige week van start gegaan. Avebe leverde afgelopen zaterdag de eerste vracht bij melkveebedrijf Austie-Bollen in het Drentse Dalen,
klant van ForFarmers dealer Snijders Jager.

Het aardappelzetmeelconcern maakte vorige week via ForFarmers een openingsprijs bekend van € 36 per ton. Dat is € 8  onder de prijs van 2018, toen het aanbod als gevolg van de extreme droogte laag was. Gedurende de campagne kan deze prijs nog wijzigen.
 

Afbeelding: Aardappelpersvezel eerste levering 2019

'Al jarenlang onderdeel van het rantsoen'

Aardappelpersvezels zijn zo lang de familie Austie-Bollen zich kan herinneren al een onderdeel van het rantsoen.  Paul Bollen, die samen met zijn twee ooms en vrouw familiebedrijf Austie-Bollen runt: “Aardappelpersvezels zijn smakelijk, de koeien eten het graag. Het vet- en eiwitgehalte in de melk stijgt en de koeien geven gemakkelijker melk. Een ander voordeel voordeel is dat het product zorgt voor plak en daarmee voor een mooi gemengd rantsoen met minder kans op selectie. Ook zijn aardappelpersvezels gemakkelijk op te slaan”.

Doorvoercontracten

Veehouders die gedurende de gehele campagne aardappelpersvezel willen afnemen kunnen gebruik maken van de voordelen die het afsluiten van een doorvoercontract biedt. Denk hierbij aan zekerheid van levering, gecombineerd met een aantrekkelijke korting. Tot eind september hebben veehouders de mogelijkheid om een doorvoercontract af te sluiten.


Meer informatie over aardappelpersvezels, doorvoercontracten en bestellingen vindt u hier>