Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers introduceert Terrascoop: alle gegevens voor een optimale ruwvoerteelt in één overzicht

Persbericht Persbericht28-3-2022

De eenvoudigste route van data naar een ruwvoerteeltplan

Voor het optimaliseren van de ruwvoerteelt zijn veel data beschikbaar. Denk hierbij aan data uit mestplannen en KringloopWijzer, bodemmonsters, kuilmonsters etc. Maar hoe kan een veehouder deze data omzetten naar een praktisch plan? Daarvoor introduceert ForFarmers het online programma ‘Terrascoop’, waarin we alle gegevens voor een optimale ruwvoerteelt in één overzicht plaatsen. Alle relevante data komen op een eenvoudige manier beschikbaar, zodat gemakkelijk en snel een ruwvoerteeltplan kan worden gemaakt. Dit plan ondersteunt de veehouder bij het optimaliseren van de ruwvoerteelt.

Het belang van een optimale ruwvoerteelt wordt steeds groter, zowel vanuit het oogpunt van duurzaamheid en melkstromen als vanuit het oogpunt van de winstgevendheid van een melkveebedrijf. Verschillen in ruwvoerkwaliteit en -opbrengst kunnen leiden tot financiële verschillen van tienduizenden euro’s per jaar. 

De basis voor een goede ruwvoerteelt

Met behulp van het online programma Terrascoop gaat ForFarmers veehouders helpen bij het optimaal gebruiken van data voor de ruwvoerteelt. Met dit hulpmiddel worden alle belangrijke databronnen gekoppeld en in één overzicht weergegeven. Hiermee leg je de basis voor een goede ruwvoerteelt. Nog belangrijker is het om deze data om te zetten in praktisch advies en concrete acties. Hierbij helpt de adviseur van ForFarmers door samen met de veehouder, mede op basis van waarnemingen in het veld, een concreet plan voor het teeltseizoen te maken. Marketingmanager Jos Westerhof: “Dit alles met één doel: het realiseren van een maximale ruwvoeropbrengst en -kwaliteit, passend bij de behoefte van de koeien. Goed ruwvoer voor de koe: van bodem tot melktank, voor het hoogste rendement.”
 

Maak gratis gebruik van Terrascoop

Ontdek hoe Terrascoop het planmatig telen van ruwvoer vergemakkelijkt en rendabeler maakt. Neem contact op met je melkveespecialist, accountmanager, regionale dealer of de klantenservice Herkauwers. Wij helpen je graag verder. Of maak je interesse kenbaar door je gegevens achter te laten via onderstaand formulier.

Vraag meer informatie over Terrascoop aan

Ja, ik wil meer informatie ontvangen over Terrascoop. Neem contact met mij op via:
Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens