Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers levert VLOG-gecertificeerde melkveevoeders in Nederland

Sector Nieuws Sector Nieuws8-5-2017

Nadat ForFarmers in 2016 in Duitsland van start is gegaan met de verkoop van melkveevoeders met niet-genetisch gemodificeerde grondstoffen (VLOG-gecertificeerd), worden deze melkveevoeders nu ook in Nederland aangeboden. ForFarmers sluit hiermee aan bij initiatieven vanuit de Nederlandse zuivelindustrie om te beantwoorden aan de toenemende vraag naar VLOG-gecertificeerde zuivelproducten.

Friesland Campina start deze zomer met een pilot kaasproductie volgens de Duitse VLOG-standaard. VLOG (Verband Lebensmittel Ohne Gentechniek) is een Duitse vereniging die verantwoordelijk is voor de certificering en uitgifte van het “Ohne Gentechniek” label.

Melkveehouders die meedoen aan deze pilot ontvangen een extra vergoeding van € 1,00 per 100 kg melk om de hogere voerkosten van VLOG-gecertificeerde voeders te compenseren. ForFarmers heeft ook in Nederland VLOG-gecertificeerde productielocaties en heeft reeds jarenlange ervaring met de productie en toepassing van VLOG-voeders. Vanaf nu worden de melkveevoeders ook aangeboden op de Nederlandse markt. Dit biedt melkveehouders, die vanuit hun zuivelonderneming de mogelijkheid wordt aangeboden om melk te leveren volgens de VLOG-standaard, de kans om hun voerwinst te verhogen.