Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers onderstreept belang jongvee met uitbreiding team jongveespecialisten

Sector Nieuws Sector Nieuws11-12-2018

Door de huidige wet- en regelgeving en het streven naar een duurzamere veestapel met een hogere levensproductie, houden veehouders minder kalveren aan. Focus op jongveemanagement resulteert in een goed ontwikkelde en gezonde nieuwe generatie melkkoeien. Dat is voor de toekomst van elk melkveebedrijf van levensbelang.

“Daarom hebben we al sinds 2013 100% jongveespecialisten”, vertelt Robert van der Aa, verkoopleider jongvee. Het jongveeteam bestaat uit specialisten die zich alléén bezighouden met alles wat jongvee betreft en zodoende zeer kundig en gespecialiseerd zijn. Zo staan zij met raad en daad klaar voor melkveehouder én collega-melkveespecialist.

Portret jongveespecialisten (21) - voor website - Team december 2018

Verdubbeling in aantal jongveespecialisten

Van der Aa: “Het team is onlangs flink uitgebreid. Zo kunnen we een goede bezetting in elk verkoopgebied garanderen. Dat betekent dat ons advies goed gezien, gewaardeerd en veelvuldig bevraagd wordt.” En met de uitbreiding van het team wil ForFarmers een duidelijk signaal in de markt afgeven.

Het jongveeteam staat voor u klaar met advies op maat. Ze worden niet alleen ingeschakeld om eventuele problemen op te lossen, maar kijken ook naar manieren om uw jongveeopfok te verbeteren, zodat u daadwerkelijk met minderen kalveren toekunt. Zo realiseert u een duurzamere veestapel met lagere opfokkosten.

Meer kennis over jongveeopfok voor melkveehouder en collega

Het jongveeteam staat niet alleen klaar voor de melkveehouders, ook voor de melkveespecialisten. Zo zorgt iedere jongveespecialist binnen zijn verkoopteam dat de kennis up to date is en blijft door de melkveespecialisten regelmatig bij te scholen. Daarnaast is hij/zij ook sparringpartner in het oplossen van (regionale) problemen. Het is een continue wisselwerking van ideeën en signalen, waarbij de melkveespecialist en jongveespecialist elkaar scherp houden. 

Welke jongveespecialist werkt in welk gebied?
Waar Wie
Noord (Groningen, Drenthe, Kop van Overijssel) Fredrieke Rood
Noord (Friesland) Albert Hilbrands
Oost (Salland, Twente) Laura Winter
Oost (Achterhoek, De Liemers) Manon Tankink, Jeroen Loof
West, Midden (Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Veluwe) Monique van Middelaar
Zuid (Limburg, Noord-Brabant, Zeeland) Annet Riemsdijk, Linda Kopczinski