Waar ben je naar op zoek?

ForFarmers versterkt koppositie in robotmelken

ForFarmers nieuws ForFarmers nieuws20-2-2023

Steeds meer robotmelkers voeren van ForFarmers

Uit onafhankelijk onderzoek van marktonderzoeksbureau AgriDirect blijkt dat steeds meer melkveehouders die met een robot melken, ForFarmers als voerleverancier kiezen. In 2022 is het marktaandeel van ForFarmers in het segment robotmelkers verder toegenomen tot ruim 28% waarmee ForFarmers duidelijk marktleider is in het segment robotmelkers.

Het aandeel robotbedrijven binnen het totaal aantal melkveebedrijven in Nederland neemt jaar op jaar toe en bedraagt nu 32%. In elk stadium, van oriëntatie op overstappen naar robotmelken tot en met jarenlange ervaring met robotmelken, hebben melkveehouders specifieke vragen en behoeften.

Met de totaalaanpak Robot Ready biedt ForFarmers aankomende, beginnende en ervaren robotmelkers precies de ondersteuning die past bij de fase waarin zij zitten. Zo kunnen aankomende robotmelkers gebruikmaken van de uitgebreide kennis van regionale robotspecialisten met jarenlange ervaring in het begeleiden van melkveehouders bij de overstap naar robotmelken. Vooral in de cruciale fase van de opstart kan dat een enorm verschil maken. De robotspecialisten van ForFarmers hebben een goede samenwerking met alle robotleveranciers.

Bedrijven die al langere tijd met robots melken, kunnen rekenen op deskundig advies bij het optimaliseren van het samenspel tussen robotinstellingen, voeding en gezondheid. ForFarmers helpt klanten om daarbij slim en optimaal gebruik te maken van de robotdata, onder andere met het vernieuwde Robot Analyse Programma (RAP). De inzet van dit programma levert een sterke bijdrage aan zowel het efficiënt gebruik van de melkrobot(s) als aan de gezondheid van de koeien, een goede ‘loop’ naar de robot, een hoge melk-, vet- en eiwitproductie, arbeidsgemak en meer werkplezier. Sinds de introductie van RAP in 2022 bevat het programma robotdata van ruim 100.000 koeien en binnenkort verwachten we het 1000ste  bedrijf dat gebruik gaat maken van het vernieuwde analyseprogramma.  

Meer weten?

Wilt u meer uit uw robotdata halen of heeft u een andere vraag aan een van onze robotspecialisten? Neem contact met uw melkveespecialist, regionale dealer of de klantenservice herkauwers. Wij helpen u graag verder!