Waar ben je naar op zoek?

GBM licentieverlenging, module teelt

Sector Nieuws Sector Nieuws15-5-2023

ForFarmers organiseert in samenwerking met TerraNext 6 bijeenkomsten GBM-licentieverlenging, module Teelt voor veehouders en loonwerkers met een “bewijs van vakbekwaamheid gewasbescherming”, de spuitlicentie.

  • 5 September op het innovatieveld ruwvoerteelt in Toldijk, Zutphen – Emmerikseweg (tegenover melkveebedrijf Kets, is ZE-weg nr 4) geweest
  • 12 en 13 september bij Loonbedrijf de Weer, Krooshoopweg 3, Bornerbroek

Je kunt daarbij kiezen uit 2 startmomenten: om 9.30 uur en om13.00 uur

Programma

De volgende onderdelen komen gedurende het programma aan bod: 

  • Actuele gewasbescherming in mais, plantherkenning en de te gebruiken middelen. Ritnaaldenbestrijding en vogelafweer in mais
  • Het bepalen van de groeiverloop van mais m.b.v. Agrility (op basis van satellietdata, bodemdata, weersomstandigheden en rekenmodellen)
  • Topgrass, HydroPower, klavers en kruiden, eiwitrijke teelten
  • Demoveld mais, beoordeling van verschillende maisrassen, oogstadvies en vanggewas
  • Efficiënte inzet van nieuwe meststromen. Herwonnen meststromen uit emissie-reducerende stalinnovaties: wat zit er in? Hoe pas je ze emissie arm toe?

Een gewasbeschermingslicentie is vijf jaar geldig. Voordat je licentie is verlopen, dien je bijscholingsbijeenkomsten bij te wonen om de licentie na de beëindigingsdatum weer met vijf jaar te kunnen verlengen. Een bijeenkomst telt alleen mee wanneer de licentie op het moment van deelname nog geldig is.

Aanmelden voor licentieverlenging

Aanmelden is mogelijk via TerraNext, klik hier voor de aanmeldpagina >

De kosten voor deelname bedragen € 45,00. Dit bedrag dient vooraf bij het aanmelden via TerraNext te worden voldaan. Vergeet op de avond van de cursus niet je geldige licentie en identiteitsbewijs mee te nemen.

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via: tel. 088 – 0248040.

Vergeet niet uw geldige licentiepas en een legitimatiebewijs mee te brengen naar de bijeenkomst!

Geen licentieverlengen maar wel het innovatieveld bezoeken? Dat kan!

Ben je wel geïnteresseerd in het innovatieveld, maar niet in de licentieverlenging? Ook dan ben je van harte welkom. Je neemt deel aan hetzelfde programma. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Meld je dan hieronder aan.

Lees in ons privacy statement hoe we omgaan met uw persoonsgegevens